Zázvorovica
Zázvorovica

Zázvorovica

borkabb - bez fotkyborkabb, 9. februára 2020
Zázvorovica
Foto: borkabb

Zázvorovica pre zdravie. Každý večer počas chrípkového obdobia 1 PL alebo rovno panáka.

30 minút
príprava

Suroviny

500 ml (alebo kvalitná biela domáca jablkovica)
125 g
125 g čerstvo nastrúhaný
1 ks (olúpaný a nadrobno nakrájaný)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme spolu do jednej väčšej sklenej nádoby, kde ich necháme aspoň 3 dni luhovať (macerovať).

  2. 2

    Potom cez sitko alebo gázu precedíme do fľaše a dobre uzatvoríme.

  3. 3

    Pred použitím fľašou dobre potrasieme.

Diskusia k receptu

sashan
Už pár rôčkov si zázvorovicu robím vždy na začiatku zimnej sezóny.Je to aj výborný podarúnok,keď chcete byť trošku originálni.
kvakac
Ja mám otázku a tá PL sa ma ako často opakovať počas dňa? Každú poľ hodinu, alebo každú štvrť hodinu? Keď už tak nech to riadne zaberie, to by potom aj na korona vírus bolo dobré, no nie. Zarobím aspoň tri litre, zoberiem na týždeň dovolenku a budem zaháňať chrípku. Nebude mať šancu chrípka u mňa zostať.
mariaklara
@nadia56 (9.2.2020 23:40)

áno, aj ja mám presne tento istý recept, len lúhujem 8 dní....a ja potom ešte využijem do čaju ten zázvor s citrónom...urobí to dobrú chuť...a mne táto zázvorovica fakt, že pomohla...odporúčam....:-)
tiginko
@kvakac (10.2.2020 16:26)

máme dlhoročne odskúšané, v ploskačkách počas lyžovačky je najúčinnejšia. Nikdy sme neboli zdravší :-)
kucharka
Tak moja prvá zázvorovica... trochu je viacej cítiť zázvor ( na moju chuť ) ale inak je super, určite z nej bude vedelo... :-))
Ďakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia