Zázvorovica
Zázvorovica

Zázvorovica

borkabb - bez fotkyborkabb, 9. februára 2020
Zázvorovica
Foto: borkabb

Zázvorovica pre zdravie. Každý večer počas chrípkového obdobia 1 PL alebo rovno panáka.

30 minút
príprava

Suroviny

500 ml (alebo kvalitná biela domáca jablkovica)
125 g
125 g čerstvo nastrúhaný
1 ks (olúpaný a nadrobno nakrájaný)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme spolu do jednej väčšej sklenej nádoby, kde ich necháme aspoň 3 dni luhovať (macerovať).

  2. 2

    Potom cez sitko alebo gázu precedíme do fľaše a dobre uzatvoríme.

  3. 3

    Pred použitím fľašou dobre potrasieme.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Už pár rôčkov si zázvorovicu robím vždy na začiatku zimnej sezóny.Je to aj výborný podarúnok,keď chcete byť trošku originálni.