Zaváraná paprika
Zaváraná paprika v paradajkovom náleve
Autor receptu: razomzastolom
Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom.* Nálev z mletých paradajok používam na prípravu plnenej kapusty a papriky, alebo zeleninovej
polievky.
12 porcií |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Poháre umyť (3 kusy s objemom 650 ml) a osušiť.
- Na prípravu nálevu zomlieť paradajky mlynčekom na mäso, pridať soľ, cukor, olej a priviesť k varu. Vypnúť ohrev, pridať ocot a dôkladne premiešať.
- Umyť papriku, očistiť od stredu, nakrájať na prúžky široké cca 2-2,5 cm, v mise zaliať vriacou vodou a nechať postať 20 minút, vyliať vodu. Na dno pohárov dať po dva strúčiky cesnaku a poukladať papriku.
- Papriku zaliať paradajkovým nálevom, prikryť poháre viečkami a sterilizovať 30 minút. Potom poháre pevne uzavrieť viečkami.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/NybNoPwyW9A