Foto: renama
Všade dookola je kopu snehu, tak prečo si neurobiť zasnežený koláčik :))
24
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g alebo polohrubá |
|
200 g alebo obyčajný |
|
1 ks |
|
120 g rozpustené |
|
2 ks surové |
|
2 PL |
|
170 ml |
|
štipka |
|
Poleva: | |
180 g alebo hera |
|
4 PL /um |
|
3 PL teplá |
|
200 g |
|
40 g |
|
Dozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Múku, cukor a prášok do pečiva premiešame, pridáme k nim ďalšie "mokré" suroviny a vymiešame na hladkú hmotu.Ja som použila celozrnnú múku a trstinový cukor. Ale kľudne môžete použiť aj polohrubú múku a biely cukor. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
-
2
Maslo, rum a vodu rozpustíme, pridáme cukor zmiešaný s kakaom, uvaríme polevu. Poleva je riedšia, ale musí byť maslo spojené s kakaom a cukrom.
-
3
Po upečení koncom varešky narobíme dierky do koláča.
-
4
Polejeme koláč trošku vychladnutou polevou tak, aby sa dostala do každej dierky.
-
5
A snežíme :)
Diskusia k receptu