Zapletený jablčník
Nádherný a jemnučký zapletený koláčik. Ten môj nie je príliš rovnomerný, lebo zrovna mi mrnčalo bábätko, takže som stála na jednej nohe, zapletala koláčik Zobraziť celý popisNádherný a jemnučký zapletený koláčik. Ten môj nie je príliš rovnomerný, lebo zrovna mi mrnčalo bábätko, takže som stála na jednej nohe, zapletala koláčik a druhou kolísala dieťa :-)
Suroviny
| Omládek (kvas z vody, múky, droždia a sladového výťažku): | |
| 100 ml |
|
| 1 ČL (alebo med) |
|
| 130 g |
|
| 20 g |
|
| Zvyšok cesta: | |
| 80 ml |
|
| ks 1 |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 330 g |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 1 kg |
|
Postup
-
1
Zmiešame suroviny na omládek a necháme 45 - 60 minút vykysnúť.
- 2
Očistíme si jabĺčka, nahrubo nastrúhame a podusíme. Osladíme podľa chuti, môžeme si pridať hrozienka, oriešky, atď. Necháme vychladnúť.
- 3
K omládku pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Necháme vykysnúť 45 - 60 minút.
- 4
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme do podlhovastého tvaru. Do strednej tretiny cesta navrstvíme jabĺčka, z ktorých vytlačíme prebytočnú šťavu. Kraje nakrájame radielkom na pásiky a preplietame cez jabĺčka.
- 5
Potrieme vajíčkom a upečieme do zlatista.
- 6
Poznámka: Cesto je veľmi jemnučké a najprv sa s ním trošku horšie pracuje, ale kvôli tej božskej chuti sa to oplatí. P. s.: Cesto by malo vydržať svieže aj na druhý deň. To sa nám ale ešte nepodarilo vyskúšať :)
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Vašu fotografiu sme otočili:
Ďakujem :)