Zapekaný kaleráb (fotorecept)

Autor receptu: ekuricova

Tento recept mám zo starého kalendára Gazdinka a je u nás veľmi obľúbený, hlavne v letných mesiacoch. Stačí k nemu len nejaký dobrý šalát. Nám najviac chutí s uhorkovým šalátom zmiešaným s kyslou smotanou. Je to fajn recept, pretože sa ingrediencie dajú obmieňať podľa chuti.

Suroviny

Postup

  1. Kaleráby očistíme a povaríme v slanej vode domäkka. Potom ich necháme odkvapkať a nakrájame na pásiky alebo kocky.
  2. Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme maslom, vložíme kaleráb. Uložíme nadrobno nakrájanú šunku a polovicu postrúhaného syra.
  3. Zalejeme bešamelovou omáčkou. Posypeme syrom a zapečieme. Bešamelová omáčka: Maslo roztopíme, pridáme trocha múky, zmiešame zápražku a pridáme mlieko. Uvaríme do zhustnutia. Pridáme žĺtok, petržlenovú vňať, šťavu z citróna.