Foto: lamey
Moja najobľúbenejšia večera, vynikajúce pohostenie pre návštevu a zároveň to nie je jedlo náročné na prípravu ani financie.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Slaninku som nakrájala na kocky, množstvo neuvádzam pretože vždy dávam "od oka". Takže slaninky podla chuti. Keď je nakrájaná na kocky opražila som ju na panvici.
- 2
V miske som vymiešala smotanu, syrček v črievku, kukuricu (z tej treba vyliať nálev) a opraženú slaninku (bez výpeku, ten budeme potrebovať neskôr). Ak je treba, trochu posoliť a ochutiť čiernym mletým korením.
- 3
Zo žemiel som odkrojila vrchy a vydlabala stred. Výpekom zo slaninky som trochu potrela vnútro žemle a naplnila vopred pripravenou plnkou.
- 4
Žemle som prikryla odrezaným vrchom a dala zapiecť. Najlepšie je zapekať v trúbe s funkciou gril, ale kľudne vystačí aj obyčajná trúba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a návšteve sa tiež nemusia ponúkať iba chlebíčky...
Oboje bolo výborné. Ukladám do KK a dývam *****.