Zapekané žemle

Autor receptu: lamey

Moja najobľúbenejšia večera, vynikajúce pohostenie pre návštevu a zároveň to nie je jedlo náročné na prípravu ani financie.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Slaninku som nakrájala na kocky, množstvo neuvádzam pretože vždy dávam "od oka". Takže slaninky podla chuti. Keď je nakrájaná na kocky opražila som ju na panvici.
  2. V miske som vymiešala smotanu, syrček v črievku, kukuricu (z tej treba vyliať nálev) a opraženú slaninku (bez výpeku, ten budeme potrebovať neskôr). Ak je treba, trochu posoliť a ochutiť čiernym mletým korením.
  3. Zo žemiel som odkrojila vrchy a vydlabala stred. Výpekom zo slaninky som trochu potrela vnútro žemle a naplnila vopred pripravenou plnkou.
  4. Žemle som prikryla odrezaným vrchom a dala zapiecť. Najlepšie je zapekať v trúbe s funkciou gril, ale kľudne vystačí aj obyčajná trúba.