Zapekané žemle
	        Autor receptu: lamey
	         
	        
	        Moja najobľúbenejšia večera, vynikajúce pohostenie pre návštevu a zároveň to nie je jedlo 
náročné na prípravu ani financie. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Slaninku som nakrájala na kocky, množstvo neuvádzam pretože vždy dávam "od oka". Takže slaninky podla chuti. Keď je nakrájaná na kocky opražila som ju na panvici. 
 - V miske som vymiešala smotanu, syrček v črievku, kukuricu (z tej treba vyliať nálev) a opraženú slaninku (bez výpeku, ten budeme potrebovať neskôr). Ak je treba, trochu posoliť a ochutiť čiernym mletým korením. 
 - Zo žemiel som odkrojila vrchy a vydlabala stred. Výpekom zo slaninky som trochu potrela vnútro žemle a naplnila vopred pripravenou plnkou.
 - Žemle som prikryla odrezaným vrchom a dala zapiecť. Najlepšie je zapekať v trúbe s funkciou gril, ale kľudne vystačí aj obyčajná trúba.