Pečené zemiaky
Zapekané zemiaky s batatmi
Autor receptu: tejaja
Zemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty, ktoré mi zachutili. Je to výborná kombinácia týchto dvoch druhov zeleniny.
3 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Očistené zemiaky a bataty narežeme na štvrtiny a dáme do zapekacej misy.
- Pridáme celé očistené maličké cibule (alebo jarné cibuľky) a na malé kocky nakrájanú slaninu.
Premiešame. Kto potrebuje, dosolí, ja to nerobím, slanina je slaná dosť.
- Podlejeme asi 1 dl vody, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút (podľa veľkosti zeleniny).
Na posledných 10 minút môžeme dať alobal dolu a dopiecť odkryté.
- Podávame hneď po upečení s kyslým mliekom (alebo acidofilným, či kefírom).