Pečené zemiaky

Zapekané zemiaky s batatmi

Autor receptu: tejaja

Zemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty, ktoré mi zachutili. Je to výborná kombinácia týchto dvoch druhov zeleniny.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky a bataty narežeme na štvrtiny a dáme do zapekacej misy.
  2. Pridáme celé očistené maličké cibule (alebo jarné cibuľky) a na malé kocky nakrájanú slaninu. Premiešame. Kto potrebuje, dosolí, ja to nerobím, slanina je slaná dosť.
  3. Podlejeme asi 1 dl vody, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút (podľa veľkosti zeleniny). Na posledných 10 minút môžeme dať alobal dolu a dopiecť odkryté.
  4. Podávame hneď po upečení s kyslým mliekom (alebo acidofilným, či kefírom).