Zapekané mleté mäso s kapustou

dada777 - fotkadada777, 9. júla 2013
Zapekané mleté mäso s kapustou
Foto: dada777

Kombinácia kyslej kapusty a bravčového mäsa je výborná na rôzne spôsoby. Ja vám ponúkam kyslú kapustu s mletým mäsom, ktorú som pripravila pre bezmliečnu Zobraziť celý popisKombinácia kyslej kapusty a bravčového mäsa je výborná na rôzne spôsoby. Ja vám ponúkam kyslú kapustu s mletým mäsom, ktorú som pripravila pre bezmliečnu diétu, môžete si ju samozrejme pripraviť aj s kravským mliekom.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
500 g
1,5 ČL
5 strúčikov
2 ks
5 PL
0,5 hrnčeka
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso pokrájame na kocky a pomelieme. Cibuľu narežeme nadrobno a spolu s pretlačeným cesnakom jemne orestujeme na oleji, pridáme pomleté mäso, osolíme a chvíľku podusíme.

  2. 2

    Kyslú kapustu zbavíme vody a nakrájame na menšie kúsky. Do zapekacej misky vytrenej olejom kladieme polovicu mäsa, na mäso dáme polovicu kapusty, znovu pridáme druhú časť mäsa a končíme vrstvou kapusty.

  3. 3

    Pohánkový jogurt rozšľaháme s rastlinným mliekom a touto zmesou zalejeme pripravené mäso s kapustou. Zapekáme pri teplote 220°C asi 30-40 minút. Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

lusinkab
Keby som prisla k niekomu na navstevu a toto jedlo by mi nachystal tak by mal u mna 100 bodov :-) milujem kyslu kapustu a tvoje jedlo vyzera neskutocne chutne.
mia2404
super receptík , dokonca zajtra bude aj na večeru :-)
pitbull
Podobne sa robí koložvárska kapusta . Len tam sa pridáva aj ryža.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia