Zapekané mleté mäso s kapustou
Autor receptu: dada777
Kombinácia kyslej kapusty a bravčového mäsa je výborná na rôzne spôsoby. Ja vám ponúkam kyslú kapustu s mletým mäsom, ktorú som pripravila pre bezmliečnu diétu, môžete si ju samozrejme pripraviť aj s kravským mliekom.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
30-40 minút na 220 °C |
Postup
- Bravčové mäso pokrájame na kocky a pomelieme. Cibuľu narežeme nadrobno a spolu s pretlačeným cesnakom jemne orestujeme na oleji, pridáme pomleté mäso, osolíme a chvíľku podusíme.
- Kyslú kapustu zbavíme vody a nakrájame na menšie kúsky. Do zapekacej misky vytrenej olejom kladieme polovicu mäsa, na mäso dáme polovicu kapusty, znovu pridáme druhú časť mäsa a končíme vrstvou kapusty.
- Pohánkový jogurt rozšľaháme s rastlinným mliekom a touto zmesou zalejeme pripravené mäso s kapustou. Zapekáme pri teplote 220°C asi 30-40 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.
Dobrú chuť!