Zapekané mleté mäso s kapustou

Autor receptu: dada777

Kombinácia kyslej kapusty a bravčového mäsa je výborná na rôzne spôsoby. Ja vám ponúkam kyslú kapustu s mletým mäsom, ktorú som pripravila pre bezmliečnu diétu, môžete si ju samozrejme pripraviť aj s kravským mliekom.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové mäso pokrájame na kocky a pomelieme. Cibuľu narežeme nadrobno a spolu s pretlačeným cesnakom jemne orestujeme na oleji, pridáme pomleté mäso, osolíme a chvíľku podusíme.
  2. Kyslú kapustu zbavíme vody a nakrájame na menšie kúsky. Do zapekacej misky vytrenej olejom kladieme polovicu mäsa, na mäso dáme polovicu kapusty, znovu pridáme druhú časť mäsa a končíme vrstvou kapusty.
  3. Pohánkový jogurt rozšľaháme s rastlinným mliekom a touto zmesou zalejeme pripravené mäso s kapustou. Zapekáme pri teplote 220°C asi 30-40 minút. Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!