Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/

Autor receptu: marianna76

Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v sáčiku na zapekanie.

15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. pripravíme suroviny, rúru zapla, aby sa mi nahrievala na 200 stupňov
  2. Mäsko si naporcujeme,osolíme, prichystáme bylinky, ktoré sme nadrobno nakrájali. Zmiešame ich s múkou, čiernym korením, vegetou, paprikou.
  3. Mäso poriadne poobalujeme a vložíme do vymasteného pekáča.
  4. do smotany som nadrobila polovičku kocky zel.bujónu, môže byť i iný podľa vašej chuti
  5. vyliala som ju na mäso, prikryla alobalom a dala piecť do vyhriatej rúry
  6. asi po 3/4 hodine som posypala celý povrch strúhaným syrom a už nezakryté som dala zapiecť
  7. Zapekáme podľa našej chuti - takto vyzeral môj výtvor, nechala som ho ešte asi 10 min. oddýchnuť. Podávali sme s ryžou, hodia sa k tomu i uhorky, alebo uhorkový zaváraný šalát... Dobrú chuť!