Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Autor receptu: marianna76
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v sáčiku na zapekanie.
15 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- pripravíme suroviny, rúru zapla, aby sa mi nahrievala na 200 stupňov
- Mäsko si naporcujeme,osolíme, prichystáme bylinky, ktoré sme nadrobno nakrájali. Zmiešame ich s múkou, čiernym korením, vegetou, paprikou.
- Mäso poriadne poobalujeme a vložíme do vymasteného pekáča.
- do smotany som nadrobila polovičku kocky zel.bujónu, môže byť i iný podľa vašej chuti
- vyliala som ju na mäso, prikryla alobalom a dala piecť do vyhriatej rúry
- asi po 3/4 hodine som posypala celý povrch strúhaným syrom a už nezakryté som dala zapiecť
- Zapekáme podľa našej chuti - takto vyzeral môj výtvor, nechala som ho ešte asi 10 min. oddýchnuť.
Podávali sme s ryžou, hodia sa k tomu i uhorky, alebo uhorkový zaváraný šalát...
Dobrú chuť!