Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob

Autor receptu: miselka252

Tento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som ho sama nezabudla, možno bude inšpiráciou aj pre niekoho ďalšieho. Je pomerne jednoduchý na prípravu a hoci vyžaduje dosť dlhé pečenie, stojí to za to. Skúste.

15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nachystáme si pekáč alebo zapekaciu misu. Na spodok dáme trochu olivového oleja. Nie veľa, aby nám mäso neplávalo v oleji Kuracie prsia si rozrežeme na hrubšie rezne. Množstvo mäska som neudávala, každý nech si urobí toľko, koľko potrebuje. Jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Poukladáme do zapekacej nádoby.
  2. Postupne na mäso vrstvíme nakrájané paradajky, cuketu nakrájanú na hrubšie kolieska a baklažán nakrájaný na hrubšie kolieska. Každú vrstvu môžeme jemne osoliť, podľa chuti. Ale ani netreba, radšej to jemne posypte nastrúhaným parmezánom. Ak máte mäska veľa, pokojne to vrstvenie celé zopakujte. Ja som to tak urobila a mäsko sa pekne prepieklo.
  3. Navrch pokladieme plátky slaniny. Po skončení vrstvenia si zmiešajte paradajkové pyré s pretlačeným cesnakom a nalejte to rovnomerne navrch. Na záver všetko zasypeme nastrúhaným parmezánom.
  4. Zapekaciu misu alebo pekáč prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a pečieme 1,5 hodiny. Pred koncom pečenia môžeme odkyť a nechať jemne zapiecť.