Zapekané avokádo

Autor receptu: elixir

Niečo pre milovníkov tohto ovocia.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. ...suroviny.
  2. Dáme si variť zemiak v šupke. Zohrejeme si polovicu mlieka v hrnci, do ktorého sme pridali polovicu cibule, rozkrojenou stranou nadol a bobkový list. Privedieme do varu, prikryjeme a necháme "lúhovať".
  3. Nakrájame si uvarený a očistený zemiak a očistené avokádo na plátky. Sušené ovocie nakrájame na drobnejšie.
  4. Vymastíme si nádoby na pečenie, uložíme na ne plátky zemiaku, potom na ne dáme sušené ovocie, potom prikryjeme avokádom.
  5. Druhú polovicu mlieka zmiešame s múkou a horčicou, z ohriateho vyberieme cibuľu a bobkový list a zmiešame spolu, zohrievame kým nám mlieko mierne zhustne, podobne ako napr. pri krupicovej kaši. Zalejeme ním avokádo, zľahka posypeme syrom, lúpanými mandľami, kardamonom. Dáme piecť.