Zapekané avokádo
Autor receptu: elixir
Niečo pre milovníkov tohto ovocia.
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- ...suroviny.
- Dáme si variť zemiak v šupke. Zohrejeme si polovicu mlieka v hrnci, do ktorého sme pridali polovicu cibule, rozkrojenou stranou nadol a bobkový list. Privedieme do varu, prikryjeme a necháme "lúhovať".
- Nakrájame si uvarený a očistený zemiak a očistené avokádo na plátky. Sušené ovocie nakrájame na drobnejšie.
- Vymastíme si nádoby na pečenie, uložíme na ne plátky zemiaku, potom na ne dáme sušené ovocie, potom prikryjeme avokádom.
- Druhú polovicu mlieka zmiešame s múkou a horčicou, z ohriateho vyberieme cibuľu a bobkový list a zmiešame spolu, zohrievame kým nám mlieko mierne zhustne, podobne ako napr. pri krupicovej kaši. Zalejeme ním avokádo, zľahka posypeme syrom, lúpanými mandľami, kardamonom. Dáme piecť.