Zapekaná quinoa

Zapekaná quinoa s jablkami a škoricou

Autor receptu: ryzasos

Quinoa, často označovaná ako superpotravina, je nielen zdravá, ale aj mimoriadne všestranná surovina, ktorú môžete využiť aj v sladkých receptoch.* Táto pečená quinoa s jablkami a škoricou je lahodný dezert alebo výživné raňajky. Kombinácia jemnej chuti quinoy, sladkých karamelizovaných jabĺk a voňavej škorice vytvára dokonalú harmóniu chutí. Vyskúšajte tento recept so SOS Quinoa.

4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv prepláchnite quinou pod studenou vodou, aby ste odstránili horkú chuť. Potom ju dajte do hrnca, pridajte 2 šálky vody a štipku soli. Priveďte k varu, znížte teplotu a nechajte jemne variť približne 15 minút, alebo kým nie je quinoa mäkká a voda absorbovaná.
  2. V miske zmiešajte nakrájané jablká, med alebo javorový sirup, škoricu, muškátový oriešok, hrozienka a nasekané orechy.
  3. Predhrejte rúru na 180 °C. Uvarenú quinou premiešajte s jablkovou zmesou a pridajte vanilkový extrakt. Zmes preložte do vymastenej zapekacej misky.
  4. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým jablká nezmäknú a vrch nie je jemne zlatistý.
  5. Pečenú quinou podávajte teplú, môžete ju ešte poliať medom alebo ozdobiť čerstvým ovocím.