Zapekaná quinoa
Zapekaná quinoa s jablkami a škoricou
Autor receptu: ryzasos
Quinoa, často označovaná ako superpotravina, je nielen zdravá, ale aj mimoriadne všestranná surovina, ktorú môžete využiť aj
v sladkých receptoch.* Táto pečená quinoa s jablkami a škoricou je lahodný dezert alebo výživné raňajky. Kombinácia jemnej
chuti quinoy, sladkých karamelizovaných jabĺk a voňavej škorice vytvára dokonalú harmóniu chutí. Vyskúšajte tento recept so
SOS Quinoa.
4 porcie |
20 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv prepláchnite quinou pod studenou vodou, aby ste odstránili horkú chuť. Potom ju dajte do hrnca, pridajte 2 šálky vody a štipku soli. Priveďte k varu, znížte teplotu a nechajte jemne variť približne 15 minút, alebo kým nie je quinoa mäkká a voda absorbovaná.
- V miske zmiešajte nakrájané jablká, med alebo javorový sirup, škoricu, muškátový oriešok, hrozienka a nasekané orechy.
- Predhrejte rúru na 180 °C. Uvarenú quinou premiešajte s jablkovou zmesou a pridajte vanilkový extrakt. Zmes preložte do vymastenej zapekacej misky.
- Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým jablká nezmäknú a vrch nie je jemne zlatistý.
- Pečenú quinou podávajte teplú, môžete ju ešte poliať medom alebo ozdobiť čerstvým ovocím.