Zapekaná plnená zelenina (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Jesenný pekáč plný zeleniny a farieb.
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Cibuľu ošúpeme, a vydlabeme stred, papriky z vnútra očistíme od jadierok a prekrojíme, cuketu nakrájame na väčšie kúsky a vydlabeme, z rajčín odkrojíme zvršok a vydlabeme, kukuricu nakrájame na väčšie kúsky, všetku zeleninu uložíme na pekáč
- vydlabané zvyšky zeleniny nadrobno nasekáme ručne, alebo v sekáčiku
- pridáme mleté mäso, vajíčko, pretlačený cesnak, strúhaný syr (časť si odložíme na posypanie) ochutíme soľou a korením a dobre premiešame
- vydlabanú zeleninu mierne osolíme a naplníme mäsovou zmesou, podlejeme troškou vody, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť pri teplote 180°C
- po pol hodine odstránime alobal, posypeme zvyšným syrom
- dopečieme do zlatista. Zo zvyšného mäsa upečieme na lievancovej panvici mäsové placky
- podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.