Zapekaná plnená zelenina (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Jesenný pekáč plný zeleniny a farieb.

30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme, a vydlabeme stred, papriky z vnútra očistíme od jadierok a prekrojíme, cuketu nakrájame na väčšie kúsky a vydlabeme, z rajčín odkrojíme zvršok a vydlabeme, kukuricu nakrájame na väčšie kúsky, všetku zeleninu uložíme na pekáč
  2. vydlabané zvyšky zeleniny nadrobno nasekáme ručne, alebo v sekáčiku
  3. pridáme mleté mäso, vajíčko, pretlačený cesnak, strúhaný syr (časť si odložíme na posypanie) ochutíme soľou a korením a dobre premiešame
  4. vydlabanú zeleninu mierne osolíme a naplníme mäsovou zmesou, podlejeme troškou vody, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť pri teplote 180°C
  5. po pol hodine odstránime alobal, posypeme zvyšným syrom
  6. dopečieme do zlatista. Zo zvyšného mäsa upečieme na lievancovej panvici mäsové placky
  7. podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.