Niekde som citala ze kvaka bola v nasej oblasti pouzivana hojne pred tym ako Krystof Columbus priniesol z Americkeho kontinentu zemiaky. Tiez ma velmi Zobraziť celý popisNiekde som citala ze kvaka bola v nasej oblasti pouzivana hojne pred tym ako Krystof Columbus priniesol z Americkeho kontinentu zemiaky. Tiez ma velmi dobre vlastnosti co sa tyka travenia a sice ze je zasadita a neokysluje organizmus ako napriklad zemiaky. Je lahko stravitelna a da sa z nej kadeco urobit.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
kvaku si ocistime, prerezeme na mensie kusky a dame varit do osolenej vody.
- 2
vodu z uvarenej kvaky odlejeme, pridame syr (fakt moze byt akykolvek ci bambino alebo eidam) a maslo a vymiesame z toho kasu.
- 3
kasu dame do vypekacej misy a zapecieme pri 180 stupnoch na 20 min. mozme to podavat k masam, privarkom alebo dusenej zelenine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
osiva-semena.sk/korenova-zelenina/600-turin-dalibor-bra...
Pamatam si, ze to bol okruhly vetsi kus zeleniny zltavej farby. U nas to nepoznam, ale pripomina mi to Rutabagu, ktoru ja kupujem a jem taktiez surovu, varim v polievke, da sa robit taktiez kasa (ako zemiakova). Je to vyborna zelenina.
... ostatni. @sovka vam iste poradi kde semena,ci sadenicky kvaky dostat kupit.