Zapekaná kvaka ako príloha

lucek82 - fotkalucek82, 18. marca 2014

Niekde som citala ze kvaka bola v nasej oblasti pouzivana hojne pred tym ako Krystof Columbus priniesol z Americkeho kontinentu zemiaky. Tiez ma velmi Zobraziť celý popisNiekde som citala ze kvaka bola v nasej oblasti pouzivana hojne pred tym ako Krystof Columbus priniesol z Americkeho kontinentu zemiaky. Tiez ma velmi dobre vlastnosti co sa tyka travenia a sice ze je zasadita a neokysluje organizmus ako napriklad zemiaky. Je lahko stravitelna a da sa z nej kadeco urobit.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1-2 ks
podla chuti akýkoľvek
1-2 PL




Postup

  1. 1

    kvaku si ocistime, prerezeme na mensie kusky a dame varit do osolenej vody.

  2. 2

    vodu z uvarenej kvaky odlejeme, pridame syr (fakt moze byt akykolvek ci bambino alebo eidam) a maslo a vymiesame z toho kasu.

  3. 3

    kasu dame do vypekacej misy a zapecieme pri 180 stupnoch na 20 min. mozme to podavat k masam, privarkom alebo dusenej zelenine.

Diskusia k receptu

evkalibka
Zaujímavý recept, ja kvaku pridávam do sladkej fazuľovej polievky
elixir
To je naozaj skvelý recept, ešte stále vídam kvaku v obchode, tak určite čoskoro skúsim.
julica
Zaujimavy recept, kvaku zhanam uz dlho, v zapadnej europe ju maju v obchodoch celkom bezne, u nas som ju nevidela. Neviete, prosim, poradit, kde zozeniem semiacka kvaky? Dakujem
safran
Lucek82, elixir, ja tiež chcem vyskúšať recept, kde zoženiem kvaku?
kukulienka71
@lucek82 ,vďaka za recept,jednoduchý,ale zaujímavý.Tiež by som rada ochutnala kvaku,budem sa tešiť,ak niekto pridá info,kde sa dá kúpiť,prípadne semená zohnať.
manya
minulý rok sme zasiali a vošky nám zničili celkom mladé rastlinky, tento rok skúšame znova, lebo pred polstoročím sa v našich končinách pestovala bežne;
kuchticka
@julica a ostatniovka vam istotne napise a poradi vsetko o kvake. Tuto korenovu zeleninu nasi pestovali ked som bola male dieta a pamatam sa ako ju moj otec okrajal - supky-korky - dostali zajkovia a nam detom nakrajal chrumkave kusky, ktore boly nasimi vitaminmi v zimnom obdobi mama kvaku pridavala I do polievok.
Pamatam si, ze to bol okruhly vetsi kus zeleniny zltavej farby. U nas to nepoznam, ale pripomina mi to Rutabagu, ktoru ja kupujem a jem taktiez surovu, varim v polievke, da sa robit taktiez kasa (ako zemiakova). Je to vyborna zelenina.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia