Zapečený baklažán s cícerom

Autor receptu: zabiatko66

Cícer aj baklažán máme veľmi radi, tak som skúsila túto kombináciu.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán nakrájame, posolíme necháme postáť 10 min. Potom opečieme na oleji z každej strany. Cícer namočíme večer do vody. Na druhý deň varíme v slanej vode a pridáme 1 bobkový list. (Môžeme použiť aj sterilizovaný). Cibuľku nakrájame na väčšie kúsky a dusíme na oleji.
  2. Do udusenej cibuľky pridáme uvarený cícer, 4 rozkrojené cherry paradajky a 1 chilli papričku, 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Okoreníme, osolíme a dusíme 10 min. Do udusenej zmesi vložíme upečený baklažán a zmiešame. Zmes vylejeme do zapekacej misy a dáme do rúry zapiecť na 10-15 min.
  3. Upečený baklažán podávame so sezónnou zeleninou a ozdobíme kyslou smotanou do ktorej sme primiešali pretlačený cesnak, soľ, korenie a kôpor. Dobrú chuť.