Zapečený baklažán s cícerom
	        Autor receptu: zabiatko66
	         
	        
	        Cícer aj baklažán máme veľmi radi, tak som skúsila túto kombináciu.
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Baklažán nakrájame, posolíme necháme postáť 10 min.  Potom opečieme na oleji z každej strany.
Cícer namočíme  večer do vody. Na druhý deň varíme v slanej vode a pridáme 1 bobkový list. (Môžeme použiť aj sterilizovaný). Cibuľku nakrájame na väčšie kúsky a dusíme na oleji.  
 - Do udusenej cibuľky pridáme uvarený cícer,  4 rozkrojené cherry paradajky a 1 chilli papričku, 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Okoreníme, osolíme a dusíme 10 min.  Do udusenej zmesi vložíme upečený baklažán a zmiešame. Zmes vylejeme do zapekacej misy a dáme do rúry zapiecť na 10-15 min.
 - Upečený baklažán podávame so sezónnou zeleninou a ozdobíme kyslou smotanou do ktorej sme primiešali pretlačený cesnak, soľ, korenie a kôpor.
Dobrú chuť.