Zapečené kuracie prsia s broskyňou

Autor receptu: barbara13

Toto hlavné jedlo je nielen veľmi chutné a nenáročné, ale je vhodné aj na všedný deň ale aj na narodeninovú oslavu a slávnostné chvile.

6-7
porcií
60 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si umyjeme kuracie prsia a zbavíme ich mastného masa. Prsia posypeme čiernym a červeným korením.
  2. Do pekáča si nalejeme trošku oleja a poukladáme prsia.
  3. Na prsia poukladáme najprv broskyne buď prekrojené alebo celé ako ma každý rád.Broskyňu prekryjeme plátom syra a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou. Pečieme kým sa syr nezačne topiť a maso nebude prepečené.Ako prílohu by som vám radila ryžu alebo varene zemiaky na masle s pažítkou.