Základ na pizzu z cukety

airam11 - bez fotkyairam11, 20. júla 2015
Základ na pizzu z cukety
Foto: airam11

Tento recept je pre vsetkych, ktory maju na pizzu radsej paradajkovy zaklad ako samotny kecup a teraz pocas cuketovej sezony vymyslaju ako ju spracovat.

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľká / mladá
1 ks menšia
2 ks (140 g)




Postup

  1. 1

    Cuketu ocistime od supky a nakrajame na male kusky. Cibulu nakrajame nadrobno. Na troske oleja spenime cibulku a na nej orestujeme cuketu. Hned som ju aj posolila, aby pustila svoju stavu a nechame varit bez pokrievky na miernom ohni cca. 10 minut. Zalezi na tom ake velke kusky cukety mame.

  2. 2

    Pridame 2 paradajkove pretlaky, ochutime bazalkou a podla vlastnej chuti pridame este mlete cierne korenie a vegetu. Nechame prevriet, ak treba, tak dolejeme este vody, ale zaklad ma byt viacej husty ako vodovy. Hotovo, uz len natriet Vase oblubene pizzove cesto a poukladat ostatne suroviny suroviny.

  3. 3

    Z udaneho mnozstva mi vyslo na 2 pizze. Pizza na foto je jedna salamovo-cuketovo-kukuricovo-cibulovo-syrova a ta druha ma okrem toho este aj klobasku a slaninku. Dobru chut. :-) P.S.: Skusim tuto zmes dat aj sterilizovat do poharov na zimne obdobie.

Diskusia k receptu

jozka2
Vyborny napad,preco nie,ale ak ma to mat skutocnu pizzovu chut tak by som namiesto vegety ochutila oreganom a kedze je leto a hojnost cerstvej bazalky tak aj bazalkove listky.Vlastne oregano a bazalka su charakteristicke ochucovadla pre pizzu./Proti vegete nemam nic,aj ja ju obcas pouzivam vsade tam,kde je potrebna,hlavne do polievok/.
jozka2
Ziaden syr si nepouzila?V uvode nie je a na obrazku sa zda byt nieco biele ako smotana.
airam11
Na fotke je uz hotova pizza, zaklad som zabudla odfotit, lebo som nemyslela, ze to niekde uverejnim, snad nabuduce.
stefihe
no ako dopadol pokus so zavaranim na zimu,mne by tato zmes nevadila ani na cestovinu :-)
deria
Robím to podobne, len cuketu nastrúham. Ak cibuľu dám veľkú tak je to spolu šťavnaté. Tiež vegetu nahrádzam oreganom a bazalkou a bylinkovou soľou a pretlak čerstvými paradajkami.
airam11
este sme zmes nezavarali, lebo stale cosi vymyslam z cerstvej cukety :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia