Zajkobojko (fotorecept)
Autor receptu: faktja
Králika máme naozaj často...tentokrát som pripravovala len stehná.
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer si stehná nasolíme, nakoreníme, opaprikujeme a pokvapkáme olejom a dáme do chladu.
- Základom pri králikovi je cibuľa. Nadrobno pokrájanú spením na oleji, pridám stehná a prudko opečiem z oboch strán, stíšim teplotu, prikryjem plátkami slaninky a podlejem vývarom. Zakryjem a nechám dusiť.
- Zatiaľ si pripravím prílohy. Slaninku pokrájam na kocečky a opražím. Pridám fazuľku, ochutím, podlejem a dusím. Zemiaky pripravím varené s maslom a petržlenovou vňaťkou.
K mäsu na záver pridám nadrobno pokrájanú kápiu. Nakoľko mám deti, mäso zvyknem vybrať keď je hotové a obrať od kosti a vložiť späť do šťavy. Dobrú chuť.