Zajkobojko (fotorecept)

Autor receptu: faktja

Králika máme naozaj často...tentokrát som pripravovala len stehná.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer si stehná nasolíme, nakoreníme, opaprikujeme a pokvapkáme olejom a dáme do chladu.
  2. Základom pri králikovi je cibuľa. Nadrobno pokrájanú spením na oleji, pridám stehná a prudko opečiem z oboch strán, stíšim teplotu, prikryjem plátkami slaninky a podlejem vývarom. Zakryjem a nechám dusiť.
  3. Zatiaľ si pripravím prílohy. Slaninku pokrájam na kocečky a opražím. Pridám fazuľku, ochutím, podlejem a dusím. Zemiaky pripravím varené s maslom a petržlenovou vňaťkou. K mäsu na záver pridám nadrobno pokrájanú kápiu. Nakoľko mám deti, mäso zvyknem vybrať keď je hotové a obrať od kosti a vložiť späť do šťavy. Dobrú chuť.