Jaternice
Zabíjačková mňamka
Autor receptu: kucharko88
Zemiaky s kyslou kapustou a jaternicou zapečené v rúre.
6 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky, zalejeme vodou, pridáme soľ a rascu. Varíme asi 10 až 15 minút. Potom zemiaky scedíme.
- Do plechu, alebo jenskej misy dáme dve lyžice masti, pridáme ešte teplé uvarené zemiaky. Pomiešame. Pridáme oškvarky, opäť premiešame. Pridáme na kolieska nakrájane jaternice a krvavnice, zase pomiešame.
- Ako predposledný krok dáme na vrch vyžmýkanú kyslú kapustu a pomiešame, kapustu môžeme pred použitím premyť, ale ja mám radšej kyslú, takže ju nepremývam.
- Ako posledný krok si v miske zarobíme zálievku - k smotane na varenie/šľahanie pridáme soľ a korenie. Premiešame a zalejeme všetko v plechu/jenskej mise.
- Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 45 minút, po 45 minútach pridáme na 220 stupňov a necháme dopiecť.