Jaternice

Zabíjačková mňamka

Autor receptu: kucharko88

Zemiaky s kyslou kapustou a jaternicou zapečené v rúre.

6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky, zalejeme vodou, pridáme soľ a rascu. Varíme asi 10 až 15 minút. Potom zemiaky scedíme.
  2. Do plechu, alebo jenskej misy dáme dve lyžice masti, pridáme ešte teplé uvarené zemiaky. Pomiešame. Pridáme oškvarky, opäť premiešame. Pridáme na kolieska nakrájane jaternice a krvavnice, zase pomiešame.
  3. Ako predposledný krok dáme na vrch vyžmýkanú kyslú kapustu a pomiešame, kapustu môžeme pred použitím premyť, ale ja mám radšej kyslú, takže ju nepremývam.
  4. Ako posledný krok si v miske zarobíme zálievku - k smotane na varenie/šľahanie pridáme soľ a korenie. Premiešame a zalejeme všetko v plechu/jenskej mise.
  5. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 45 minút, po 45 minútach pridáme na 220 stupňov a necháme dopiecť.