Šošovicové cestoviny
Šošovicové cestoviny

Výživné pepisotto s restovanou zeleninou nielen pre športovcov videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 24. augusta 2022

Dnes budeme variť rýchlo, zdravo a výživne. Vyskúšajte šošovicové cestoviny so zeleninou.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

400 g (drobné strukovinové cestoviny)
2 l
100 g
100 g
50 g
100 ml
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pepitky sú strukovinové cestoviny, dnes sme konkrétne použili cestoviny z červenej šošovice a mrkvy. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode približne 7 minút. Po uvarení „al dente" (na skus) ich scedíme, prepláchneme vodou a odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Na panvici roztopíme maslo. Pridáme olej a nakrájanú zeleninu a sprudka ju opečieme. Primiešame uvarené pepitky, podlejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme slaninovou soľou, korením a estragónom.

  3. 3

    Pepisotto podávame dekorované kozím syrom a pistáciami.

Diskusia k receptu