Foto: izabella929
Vyskúšala som niečo nové a oplatilo sa.Tieto syrové guľky sú fakt super.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr postrúham. Z bielkov vyšlahám veľmi tuhý smeh a opatrne ho zmiešam so syrom,obalím v strúhanke a vyprážam. Zemiaky očistín, pokrájam na kocky. Z uvarených zamiakov urobím kašu.Vypražený syr podávam so zemiakovou kašou. Ako prílohu dávam postrúhanú mrkvu dochutenú citronom a cukrom a sudovú kapustu bez úpravy.Žltka som využila na prípravu tatarskej omáčky.
Samozrejme na Slovensku sa podavajú ako hlavné jedlo :-( ale s kyslou kapustou a tatarskou omáčkou!!??? tak to radšej nie.....