Vyprážené syrové guľky

izabella929 - fotkaizabella929, 30. novembra 2011

Vyskúšala som niečo nové a oplatilo sa.Tieto syrové guľky sú fakt super.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
4 ks na sneh
1 hrnček
200 g
1 lyžica
2 ks
100 g
100 ml domáca
100 ml na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Syr postrúham. Z bielkov vyšlahám veľmi tuhý smeh a opatrne ho zmiešam so syrom,obalím v strúhanke a vyprážam. Zemiaky očistín, pokrájam na kocky. Z uvarených zamiakov urobím kašu.Vypražený syr podávam so zemiakovou kašou. Ako prílohu dávam postrúhanú mrkvu dochutenú citronom a cukrom a sudovú kapustu bez úpravy.Žltka som využila na prípravu tatarskej omáčky.

Diskusia k receptu

evusik
syrové guľky sa podávajú ako príloha k mäsu, ale hlavne sa podávajú na večierkoch ako fingerfood , čiže niečo malé čo sa dá jesť rukami.
Samozrejme na Slovensku sa podavajú ako hlavné jedlo :-( ale s kyslou kapustou a tatarskou omáčkou!!??? tak to radšej nie.....
katyka007
Podobne, okukuje, co zajtra a praves o nasla. Rychle a urcite aj chutne. diky za tip :D
izabella929
evusik, viem o tom, že to sa používa aj k vínu...ja som urobila tak , ako píšeš...) nič som tým asi nepokazila, či ano? a každý si k tomu dá to, na čo má chuť.-)))díky za kometárik.-))
izabella929
katykaOO7...díky za komentárik:-) keď vyskúšaš, daj vedieť, aké to bolo-.-)))
sneica
zaujimave aj ja chcem...takze recept kradnem...:)))
bozulka
Syr,vajíčka,strúhanka,olej a víno sa vždy doma najde a tak mohla prísť aj nečakaná návšteva.Prvý krát som ochutnala v roku 1966 a odvtedy sa stal častou pochúťkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia