Vyprážaná hliva
Vyprážaná hliva

Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. mája 2020

Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a chuťou mi pripomínal vyprážané kozáky.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
podľa potreby
Cestíčko:
200 ml
4 PL
podľa chuti
2 ks
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu ustricovú som opláchla vodou a vyložila na podnos.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Trsy som nerozobrala, nechala som ich v celosti tak ako boli zabalené. Už som vyprážala hlivu, ale vtedy som jednotlivé uška vyprážala po jednom. Zaprášila som ich múkou tak, aby sa dostala aj pod jednotlivé ušká.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo smotany, vajec, múky a soli som pripravila cestíčko - redšie ako obvykle, to preto, aby sa dostalo aj pod jednotlivé ušká v trse.

  4. 4

    Maslo s olejom som rozohriala. Trs som namočila do cestíčka a nechala odtiecť prebytočné cestíčko a vložila do tuku. Vyprážala som ich spočiatku pod pokrievkou, aby sa prepiekli a nezostali surové.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som odkryla, obrátila trs a dopiekla.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypražené som vyložila na tanier s kuchynským papierom, aby odkvapkal prebytočný tuk.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som s varenými zemiakmi a kapustovým šalátom z novej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Velmi dobry napad. Hlivu mam velmi rada, ale vyprazanu som ju este neskusala a ani nejedla. Mala som obavu, ze by bola bez oblanzirovania dost hutna az zuvackova.
@babka123 (27.5.2020 17:53)

Je to tak že nevyskusas,nevieš,,,príjemné ma prekvapilo,že to aj bez rozoberania trsu funguje. .mám rada huby ,mne to veľmi chutilo len tak so šalátom..ďakujem pekne za komentár ..
@zolik (27.5.2020 17:55)

Tiež som ju doteraz rozoberala...ale nikdy ju neblansirujem...ani teraz keď som skúsila vyprazit celý trs...veľmi chutné a budem robiť častejšie.. ďakujem pekne za komentár...