Vyprážaná hliva
Vyprážaná hliva

Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. mája 2020

Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a chuťou mi pripomínal vyprážané kozáky.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
podľa potreby
Cestíčko:
200 ml
4 PL
podľa chuti
2 ks
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu ustricovú som opláchla vodou a vyložila na podnos.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Trsy som nerozobrala, nechala som ich v celosti tak ako boli zabalené. Už som vyprážala hlivu, ale vtedy som jednotlivé uška vyprážala po jednom. Zaprášila som ich múkou tak, aby sa dostala aj pod jednotlivé ušká.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo smotany, vajec, múky a soli som pripravila cestíčko - redšie ako obvykle, to preto, aby sa dostalo aj pod jednotlivé ušká v trse.

  4. 4

    Maslo s olejom som rozohriala. Trs som namočila do cestíčka a nechala odtiecť prebytočné cestíčko a vložila do tuku. Vyprážala som ich spočiatku pod pokrievkou, aby sa prepiekli a nezostali surové.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som odkryla, obrátila trs a dopiekla.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypražené som vyložila na tanier s kuchynským papierom, aby odkvapkal prebytočný tuk.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som s varenými zemiakmi a kapustovým šalátom z novej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.

    Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

babka123
Môžem prísť k obedu? Veľmi sami páči Tvoje papaníčko, som pažravá, aj keď som v tejto chvíli najedená ale takáto dobrota by sa mi veru ešte zmestila. Dobrý nápad, ja som doteraz vždy rozoberala a po jednom obaľovala.
zolik
Velmi dobry napad. Hlivu mam velmi rada, ale vyprazanu som ju este neskusala a ani nejedla. Mala som obavu, ze by bola bez oblanzirovania dost hutna az zuvackova.
izabella929
@babka123 (27.5.2020 17:53)

Je to tak že nevyskusas,nevieš,,,príjemné ma prekvapilo,že to aj bez rozoberania trsu funguje. .mám rada huby ,mne to veľmi chutilo len tak so šalátom..ďakujem pekne za komentár ..
izabella929
@zolik (27.5.2020 17:55)

Tiež som ju doteraz rozoberala...ale nikdy ju neblansirujem...ani teraz keď som skúsila vyprazit celý trs...veľmi chutné a budem robiť častejšie.. ďakujem pekne za komentár...
haji
Pěkný receptík, moc se mi líbí. Hlivu smažím ráda, zatím jsem vždy kupovala větší "uši". Vyzkouším usmažit v trsu. Určitě to bude super, výborný nápad!! Mně by moc chutnalo, milá Izi, jsem hubožrút. Díky za inspiraci, navigaci! Přeji hezký večer!
45678
@izabella929 (27.5.2020 18:35)

Tvoj štýl prezentácie je nezameniteľný, hlivu tiež vyprážam v trsoch, ale trojobal, budem sa inšpirovať tebou v cestíčku :-)
kvakac
Už robím hlivu na všetky možne spôsoby, ale vypraženú som ešte nerobil. Určite to bude dobré, vyskúšam to. Dobrý originálny nápad.
izabella929
@haji (27.5.2020 19:11)

Keď máš rada huby nie je čo riešiť.Takto v cestíčku je omnoho jemnejšia a krehká,nevysusi sa .Budeš prekvapená aka je to takto delikatesa._Dakujem pekne za komentár .milá @haji ...
lulu23
@izabella929 (27.5.2020 18:37)

Prosím Vás, ako dlho ste ju vyprážali? Pri hubách sa najviac obávam toho, aby sa poriadne upražila...
terinka55
Tak takto som ešte hlivu nerobila a ani nejedla. Veľmi sa mi to však páči. Určite vyskúšam. Ďakujem pekne za nápad.
izabella929
@lulu23 (28.5.2020 13:05)

Nestopla som si to ,ale približne 4 min.z jednej a potom z druhej...z jednej strany som zakryla pokrievkou,aby sa prepieklo,,,ale môže sa na chvíľu odkryť a potom opäť dopiecť zakryté,,,,vydarili sa toho som sa tiež bála,že sa dobre neprepecu,ale nemusíš sa báť,prepecie sa...ďakujem pekne za komentár ..
izabella929
@terinka55 (28.5.2020 17:36)

Tiež to bola skúška ,no neľutujem,lebo mi to takto lepšie chutilo,trs bol spolu krehkejsii a nebol vysuseny.. ďakujem pekne za komentár ..
45678
@izabella929 (27.5.2020 19:36)

Izka, dnes bola hliva podľa Teba, palec hore:-) cestíčko je naozaj dobre, obalovala som do múky v sáčku a cestíčko v krabičke.
izabella929
@45678 (30.9.2020 14:58)

Jej moja milá veľmi sa teším že vám chutilo...ďakujem pekne za vyskúšanie receptu ...vozia mi úplne cerstvu hlivu z Nových Zámkov už sa objavila v ponuke takže bude aj u nás pochúťka...ďakujem pekne za komentár a prajem slniečko do srdiečka...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha