Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. februára 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioliFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 min
príprava

Suroviny

Sardely:
12 filiet veľkých asi 7 cm
5 ks
100 g
250 g
Cesnakové aioli:
250 ml
2 ks
1 ks
7 strúčikov
1 ks
Fritovaná cibuľa:
2 ks stredné
100 g
Okrem toho:
500 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a zľahka v panko strúhanke.

  2. 2

    Príprava cesnakovej omáčky aioli: Žĺtky a bielok vložíme do mixéra, pustíme ho na nízke otáčky a pomaly prilievame olej. Do pripravenej hmoty pridáme pretlačený cesnak, postrúhanú kôru a šťavu z citróna, trochu osolíme a premixujeme.

  3. 3

    Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska hrubé asi 2 mm, osolíme a obalíme v múke. Fritujeme dozlata a preložíme na sací papier.

  4. 4

    Olej po cibuľke precedíme do čistej panvice a fritujeme sardely dozlata, preložíme na papier. Takto pripravené sardely a cibuľku vložíme do jednej misy, do ďalšej misky na máčanie nalejeme aioli.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist