Vyprážané halušky (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Keďže na zelený štvrtok,bol špenát,vo veľký piatok dospelý držali veľký pôst,ale deti to nechápali,tak nám urobili uhorkovú omáčku s vyprážaným hráškom,ja som to nazvala haluškami,lebo som to musela pretláčať cez,, haluškár"... oni to robili cez strúhadlo na mrveničku a ja to mám,len štvorcového tvaru..
3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Urobíme cesto z múky vajca mlieka a soli,necháme postáť zatial si nakrájame uhorky a dáme variť do šťavy z nich do ktorej sme dali vodu,uvaríme do mäkka...Odstáte cesto so dáme na dierkovaný lopárik na halušky a do horúceho oleje popretláčame cesto..
- v oleji trošku popražime ale nie na tmavo,boli by veľmi tvrdé,potom vyberieme na misu...
- Uhorkovú omáčku zatrepeme smotanou a múkou,podľa toho, akú hustú ľúbite nakoniec dochutíme soľou,ale v náleve je všetko...nakoniec dáme kôpor..
- podávame z vyprážanými haluškami,dobrú chuť!