Vyprážané kura
Vyprážané chrumkavé kura
Autor receptu: kucharka
Nič zložité, ale zato chutné a chrumkavé. U nás doma si doslova olizujeme prsty :-))
Recept “vymyslel” môj obľúbený Tom Kerridge.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie časti obalíme v jogurte alebo kyslej smotane a dáme marinovať do chladničky, minimálne na 1 hodinu, najlepšie cez noc.
- V miske zmiešame múku a Maizenu s koreninami.
- Kura po kúskoch obaľujeme v pripravenej múčnej zmesi.
- A vyprážame na horúcom oleji, z každej strany.
- Hotové necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
- Môžeme podávať s čím nám chutí.
U nás v lete so šalátom, v zime sa k tomu veľmi hodí Coleslaw.