Vyprážané kura

Vyprážané chrumkavé kura

Autor receptu: kucharka

Nič zložité, ale zato chutné a chrumkavé. U nás doma si doslova olizujeme prsty :-)) Recept “vymyslel” môj obľúbený Tom Kerridge.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie časti obalíme v jogurte alebo kyslej smotane a dáme marinovať do chladničky, minimálne na 1 hodinu, najlepšie cez noc.
  2. V miske zmiešame múku a Maizenu s koreninami.
  3. Kura po kúskoch obaľujeme v pripravenej múčnej zmesi.
  4. A vyprážame na horúcom oleji, z každej strany.
  5. Hotové necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
  6. Môžeme podávať s čím nám chutí. U nás v lete so šalátom, v zime sa k tomu veľmi hodí Coleslaw.