Bravčové karé

Vyprážané bravčové karé v slnečnicovej kruste (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Mám tu niekoľko receptov, v ktorých som použila orechy pri príprave mäsa. Dnes som vyskúšala obaliť rezne v slnečnicových semienkach.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krásne bravčové karé som dostala, keď som bola na juhu SK na zabíjačke. Mäso som umyla, osušila.
  2. Nakrájala som z neho plátky.
  3. Plátky mäsa som osolila, okorenila.
  4. V mlynčeku som si podrvila slnečnicové semienka.pridala som k nim jednu polievkovú lyžicu strúhanky, je to potrebné, aby sa semienka nespálili a piekli rovnomerne.
  5. Celé vajcia som vyšľahala so štipkou soli. Namočila som mäso do vajíčok.
  6. Obalila v semienkach.
  7. Na panvici som nechala zohriať olej a bravčovú mať. Mäso som vložila a zakryla pokrievkou. Na slabšom plameni som pomaly vyprážala z jednej i z druhej strany.
  8. Vypražené mäso som ukladala na papierové obrúsky odkvapkať prebytočný tuk. Pokiaľ sa vyprážali rezne, uvarila som si prílohu nové zemiaky. Uvarené som zmiešala s pokrájanou petržlenovou vňaťkou.
  9. Uložila na taniere. Podávala som s paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť ku chrumkavému rezňu.