Bravčové karé
Vyprážané bravčové karé v slnečnicovej kruste (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Mám tu niekoľko receptov, v ktorých som použila orechy pri príprave mäsa. Dnes som vyskúšala obaliť rezne v slnečnicových semienkach.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Krásne bravčové karé som dostala, keď som bola na juhu SK na zabíjačke. Mäso som umyla, osušila.
- Nakrájala som z neho plátky.
- Plátky mäsa som osolila, okorenila.
- V mlynčeku som si podrvila slnečnicové semienka.pridala som k nim jednu polievkovú lyžicu strúhanky, je to potrebné, aby sa semienka nespálili a piekli rovnomerne.
- Celé vajcia som vyšľahala so štipkou soli. Namočila som mäso do vajíčok.
- Obalila v semienkach.
- Na panvici som nechala zohriať olej a bravčovú mať. Mäso som vložila a zakryla pokrievkou. Na slabšom plameni som pomaly vyprážala z jednej i z druhej strany.
- Vypražené mäso som ukladala na papierové obrúsky odkvapkať prebytočný tuk. Pokiaľ sa vyprážali rezne, uvarila som si prílohu nové zemiaky. Uvarené som zmiešala s pokrájanou petržlenovou vňaťkou.
- Uložila na taniere. Podávala som s paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť ku chrumkavému rezňu.