Foto: kecemis
Mal som dva pstruhy tak som sa rozhodol ich pripraviť trochu inak. Použil som strúhanku zmiešanú s orechmi. Použil som namiesto klasického vyprážania pečenie Zobraziť celý popisMal som dva pstruhy tak som sa rozhodol ich pripraviť trochu inak. Použil som strúhanku zmiešanú s orechmi. Použil som namiesto klasického vyprážania pečenie v rúre. Vopred sa ospravedlňujem ak je tu podobný recept, skutočne nebolo mojim úmyslom kopírovať alebo ukradnúť niekomu recept.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pstruhy som vycistil a vykostil.
-
2
Naporcoval na kusky.
-
3
Tu som si zapol ruru a nehal vyhriat na 200 az 215 stupnov. Pripravil som si plech na ktory som dal papier na pecenie. Plech aj s papierom som dal do rury rozohriat na tu istu teplotu. Medzi tym som klasicky obalil rybky v trojobale, akorat struhanku som zmiesal s orechami, cayenny, sol a korenie, pripadne stipku tymianu. Ak sa rozhodnete pouzit orechy, odporucam orechy pecan, ktore maju vyraznejsiu chut.
- 4
Ked je plech rozohriaty, papier potriem olejom a poukladam nan obalenu rybu. Vrchnu cast pokvapkame niekolkymi kvapkami olivovim olejom a dame piect.
- 5
Peciem asi 10 - 12 minut, podla hrubky ryby, potom ich otocim a pecieme este 3-5 minut. A mam hotovo. Vyberiem a mozem podavat.
- 4
@michsamant - s mandlami a kuracim mesom (prsia) robim a doporucujem. Miesto oliv. oleja davam ale po otoceni na druhy bok platok masla. Nie je to potom take vysusene.
Olivovy olej mam sice rad ale nedavam ho za kazdu cenu uplne vsade. Aj ked mi je jasne, ze nedodrziavam aktualne modne trendy.
Takto ako si ty vysmážal pstruha v orechoch aj strúhanke,som ja minule vysmažila kuracie prsia.Boli výborné!
Tá chuť je nozaj veľmi dobrá.
Len... ja neviem ako to vysvetlit. Mozno som sa ho ciastocne prejedol. V niektorych jedlach "preraza" chute ineho materialu. Niekde sa mi proste to maslo hodi viac.
A ked pozeram programy o vareni a vidim ako "monstruozne" :-) do vsetkeho leju olivovy olej po hektolitroch... ved tie jedla musia chutit vsetky rovnako - po ol. oleji.