Vyprážaná ryba trochu inak

kecemis - fotkakecemis, 31. januára 2013
Vyprážaná ryba trochu inak
Foto: kecemis

Mal som dva pstruhy tak som sa rozhodol ich pripraviť trochu inak. Použil som strúhanku zmiešanú s orechmi. Použil som namiesto klasického vyprážania pečenie Zobraziť celý popisMal som dva pstruhy tak som sa rozhodol ich pripraviť trochu inak. Použil som strúhanku zmiešanú s orechmi. Použil som namiesto klasického vyprážania pečenie v rúre. Vopred sa ospravedlňujem ak je tu podobný recept, skutočne nebolo mojim úmyslom kopírovať alebo ukradnúť niekomu recept.

20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1/2 hrnček na obaľovanie
2 ks
2 hrnček
1/2 hrnček
 alebo chilli




Postup

  1. 1

    Pstruhy som vycistil a vykostil.

    Vyprážaná ryba trochu inak - obrázok 1
  2. 2

    Naporcoval na kusky.

    Vyprážaná ryba trochu inak - obrázok 2
  3. 3

    Tu som si zapol ruru a nehal vyhriat na 200 az 215 stupnov. Pripravil som si plech na ktory som dal papier na pecenie. Plech aj s papierom som dal do rury rozohriat na tu istu teplotu. Medzi tym som klasicky obalil rybky v trojobale, akorat struhanku som zmiesal s orechami, cayenny, sol a korenie, pripadne stipku tymianu. Ak sa rozhodnete pouzit orechy, odporucam orechy pecan, ktore maju vyraznejsiu chut.

  4. 4

    Ked je plech rozohriaty, papier potriem olejom a poukladam nan obalenu rybu. Vrchnu cast pokvapkame niekolkymi kvapkami olivovim olejom a dame piect.

    Vyprážaná ryba trochu inak - obrázok 4
  5. 5

    Peciem asi 10 - 12 minut, podla hrubky ryby, potom ich otocim a pecieme este 3-5 minut. A mam hotovo. Vyberiem a mozem podavat.

    Vyprážaná ryba trochu inak - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
pečenie na plechu v rúre sa aj mne osvedčilo, menej roboty, je to zdravšie a nesmrdí celý byt od oleja.... pstruha asi tak skoro mať nebudem ale nejaká čerstvá rybka sa u nás z času načas objaví, tak vyskúšam, pretože sa mi tvoj recept páči, dala by som si aj hneď :-)
renka73
Veľmi pekné.Ukladám a vyskúšam ryby to je moje :)
rajnica
1*. pečenie v rúre namiesto vyprážania sa nám osvedčuje.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Rybu s orechami som este neskusal, nejedol. Ale nevyzera to zle.

@michsamant - s mandlami a kuracim mesom (prsia) robim a doporucujem. Miesto oliv. oleja davam ale po otoceni na druhy bok platok masla. Nie je to potom take vysusene.
Olivovy olej mam sice rad ale nedavam ho za kazdu cenu uplne vsade. Aj ked mi je jasne, ze nedodrziavam aktualne modne trendy.
vierutt
@plk , netreba byť za každú cenu "módnotrendový", to maslo je OK. A ešte k tomu voňavé a chutné. @Kecemis , pretože dodržiavam delenú stravu obaľujem v orechoch mäsko už dlhšiu dobu, ale rybku som ešte neskúšala. Ďakujem za nápad, určite vyskúšam
tatranka
@Kecemis netráp sa ak je tu taký istý recept.Pokiaľ si ho robil sám,je tvoj.Vieš ako sa vraví: ak robia dvaja to isté,nemusí to byť to isté.
Takto ako si ty vysmážal pstruha v orechoch aj strúhanke,som ja minule vysmažila kuracie prsia.Boli výborné!
Tá chuť je nozaj veľmi dobrá.
helca103
tiež v poslednom čase uprednostňujem pečenie v rúre pred vysmážaním. Páči sa mi aj ten tvoj obal určite ho vyskúšam aj na iné mäsko.
rea1
:-)) čítam úvod: "... dva petruhy" a rozmýšľam, čo za rybu to je, o takej som fakt ešte nepočula. a ono to sú obyčajné pstruhy s preklepom. fajn som sa zasmiala. :-))) v trúbe som už piekla kadečo ale ryby ešte nie, takže určite vyskúšam.
lucullus
Toto musí byť výborná ryba!Vyskúšam,vďaka za recept.
marianne
@medulienka neopovaz sa:-))) ja ta za to milujem,(to som este nikomu nenapisala):-))) aspon v tom nie som sama:-))))
marianne
aj ja mam den Blbec,radsej noc nerobim...spadla mi do vane oblubena kniha a znicila som si oblubene CD Viery Martinovej:-(
kecemis
Dakujem za komanterare a preklepy. Bez nich je to fajn ale s nimi je to fun. @michsamant urcite to bude fajn aj s mandlami. A ghe pouzivam casto pri vareni hlavne vdaka tvojim receptom. Teraz som pouzil olej pretoze som daval ryby na papier. Nejde tu o ziadne modne trendy. Mimochodom ja pokvapkam rybu olejem pred pecenim takze pri otacani uz nedavam nic.
frezia68
Ryby veľmi nemusím,ale na toho pstruha by som sa dala nalákať :-)
gordonko
dobrý recept a ašte lepší komentáre ..aj som sa schuťou zasmial ...ked kupim rybu skúsim
používateľ nemá avatar
plk
plk
@kecemis , ale ja som to s tym ol. olejom (modne trendy :-)) nemyslel v zlom. Mam ho dokonca rad.
Len... ja neviem ako to vysvetlit. Mozno som sa ho ciastocne prejedol. V niektorych jedlach "preraza" chute ineho materialu. Niekde sa mi proste to maslo hodi viac.
A ked pozeram programy o vareni a vidim ako "monstruozne" :-) do vsetkeho leju olivovy olej po hektolitroch... ved tie jedla musia chutit vsetky rovnako - po ol. oleji.
aroooo
krásny recept a aj komentáre:::::)))))) no čo už niektorým sa daria preklepy a ja zas čítam niečo iné ako je napísané ale s podobným významom ako tie preklepy....