Vyprážaná ryba trochu inak
Autor receptu: kecemis
Mal som dva pstruhy tak som sa rozhodol ich pripraviť trochu inak. Použil som strúhanku zmiešanú s orechmi. Použil som namiesto klasického vyprážania pečenie v rúre.
Vopred sa ospravedlňujem ak je tu podobný recept, skutočne nebolo mojim úmyslom kopírovať alebo ukradnúť niekomu recept.
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Pstruhy som vycistil a vykostil.
- Naporcoval na kusky.
- Tu som si zapol ruru a nehal vyhriat na 200 az 215 stupnov. Pripravil som si plech na ktory som dal papier na pecenie. Plech aj s papierom som dal do rury rozohriat na tu istu teplotu. Medzi tym som klasicky obalil rybky v trojobale, akorat struhanku som zmiesal s orechami, cayenny, sol a korenie, pripadne stipku tymianu. Ak sa rozhodnete pouzit orechy, odporucam orechy pecan, ktore maju vyraznejsiu chut.
- Ked je plech rozohriaty, papier potriem olejom a poukladam nan obalenu rybu. Vrchnu cast pokvapkame niekolkymi kvapkami olivovim olejom a dame piect.
- Peciem asi 10 - 12 minut, podla hrubky ryby, potom ich otocim a pecieme este 3-5 minut.
A mam hotovo. Vyberiem a mozem podavat.