Vyprážaná ryba trochu inak

Autor receptu: kecemis

Mal som dva pstruhy tak som sa rozhodol ich pripraviť trochu inak. Použil som strúhanku zmiešanú s orechmi. Použil som namiesto klasického vyprážania pečenie v rúre. Vopred sa ospravedlňujem ak je tu podobný recept, skutočne nebolo mojim úmyslom kopírovať alebo ukradnúť niekomu recept.

20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pstruhy som vycistil a vykostil.
  2. Naporcoval na kusky.
  3. Tu som si zapol ruru a nehal vyhriat na 200 az 215 stupnov. Pripravil som si plech na ktory som dal papier na pecenie. Plech aj s papierom som dal do rury rozohriat na tu istu teplotu. Medzi tym som klasicky obalil rybky v trojobale, akorat struhanku som zmiesal s orechami, cayenny, sol a korenie, pripadne stipku tymianu. Ak sa rozhodnete pouzit orechy, odporucam orechy pecan, ktore maju vyraznejsiu chut.
  4. Ked je plech rozohriaty, papier potriem olejom a poukladam nan obalenu rybu. Vrchnu cast pokvapkame niekolkymi kvapkami olivovim olejom a dame piect.
  5. Peciem asi 10 - 12 minut, podla hrubky ryby, potom ich otocim a pecieme este 3-5 minut. A mam hotovo. Vyberiem a mozem podavat.