Foto: esi
Vynikajúci recept na slané pečivo. Recept som našla na MMB od" gupky" možno pred 2 rokmi. U nás v rodine je veľmi obľúbený, tu Zobraziť celý popis Vynikajúci recept na slané pečivo. Recept som našla na MMB od" gupky" možno pred 2 rokmi. U nás v rodine je veľmi obľúbený, tu na vareche som ho nenašla, tak Vám ho s podrobným fotopostupom s radosťou ponúkam.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie na cesto, plnku a potretie.
-
2
Múku, kefír (zákysanka, acydko), vajcia ,olej a kvások dáme do misky a dobre vypracujeme. Do cesta nedávame soľ, do kvásku dáme 2 PL kryštálový cukor Všetko podľa rozpisu.
-
3
Heru vymiešame so soľou. Písané v recepte boli 2 ČL ale ja dávam 3 ČL nakoľko máme radšej slanšie. Rozdelíme si to aspoň obrazne na 6 častí.
-
4
Cesto nečakáme kým vykysne, ale si ho na doske rozdelíme na 12 častí.
-
5
Z každej časti urobíme bochníky
-
6
Každý bochník (12 kusov) rozvaľkáme na veľkosť malého dezert. tanierika.
-
7
Vymiešanú Heru so soľou a rozdelenú na 6 častí rozotrieme na 6 placiek ( len 6 )
-
8
Zvy.šné placky položíme na natreté, čiže nám zostane 6 kusov
-
9
Každý kus dvojplacky si na table ešte trošku zväčšíme válkom. Netreba veľa, len aby sa trochu spojili. Každú rozdelíme kolieskom na pizzu na 16 častí.
-
10
Každý trojuholník vyberieme a stáčame zo širšej strany do slimáka alebo rohlíčka? Poukladáme na plech, ( papier na pečenie), potrieme vajíčkom, posypeme syrom a pečieme klasicky. Ja cca 20 min na 180-200 st. do zlata. Ale to už všetky gazdinky poznáte.
-
11
No a to je finitto. Recept vyzerá veľmi pracný a zdĺhavý, ale to iba preto, že som Vám chcela do podroba popísať celý postup. Nečakáte na kysnutie, priebežne všetko robíte a trvá to cca 100 min. všetko.
Zle som pochopila. Pečenie určite tých max. 20 min.Záleží podľa Vašej rúry. Tie nové teplovzdušné vraj pečú kratšiu dobu.
Ak budem mať čas, tak sem hodím ešte jedny zemiakové fakt veľmi dobré. Len teraz začínam s medovníkmi a neviem neviem či to stihnem.
Sú ozaj jednoduché a vydaria sa. Len cesto dobre vymies.
namiesto hery maslom budú chrumkavejšie
@vavan , tie krojsanty som hľadala a nenašla.
@evelinaf6 , zatiaľ sa každému kto ich robil podarili
varecha.pravda.sk/recepty/croissant-fotopostup/12787-rece...
Soli som dala
@sladkacokolada , keď budeš heru natierať na tú placku, tak na hrubšie daj po obvode a na tenšie do stredu, lebo keď to potom krájaš na 16dielov, trojuholníkov, tak v strede je tá časť trojuholníka najužšia a tá hera nemá kde vsiaknuť, tak vytečie. Určite je to len v tomto. S tou soľou som aj ja zbadala že je to málo, preto som dala 2-3 teda ja dávam 3 čajové, nie kávové. Niekomu je to dosť, niekomu málo. Musíš sama zistiť podľa chuti.
skús mi napísať na evula49@gmail.com pozriem aké medovníčky pečieš, aj ja ti pošlem moje.
Ďakujem že si recept vyskúšala a že sa vydarili. Áno, to je pravda, že ak pokysnú sa lepšie robí s cestom. Ak sa trochu potrápiš, oni pokysnú v rúre. Budú ešte krajšie. Hlavne že chutili. Aj u nás sú topky.
dávam čerstvé, ale myslím, že ani sušené nepokazia. Sory za odpoveď po rokoch.