Vynikajúce syrové slimáky

esi - fotkaesi, 14. októbra 2011
Vynikajúce syrové slimáky
Foto: esi

Vynikajúci recept na slané pečivo. Recept som našla na MMB od" gupky" možno pred 2 rokmi. U nás v rodine je veľmi obľúbený, tu na vareche som ho nenašla, tak Vám ho s podrobným fotopostupom s radosťou ponúkam.

96
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

700 g
2 ks
200 ml
100 ml
150 ml
2 pol.lyžice
1 kocka
2-3 čajové lyžičky
250 g
1 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie na cesto, plnku a potretie.

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 1
  2. 2

    Múku, kefír (zákysanka, acydko), vajcia ,olej a kvások dáme do misky a dobre vypracujeme. Do cesta nedávame soľ, do kvásku dáme 2 PL kryštálový cukor Všetko podľa rozpisu.

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 2
  3. 3

    Heru vymiešame so soľou. Písané v recepte boli 2 ČL ale ja dávam 3 ČL nakoľko máme radšej slanšie. Rozdelíme si to aspoň obrazne na 6 častí.

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 3
  4. 4

    Cesto nečakáme kým vykysne, ale si ho na doske rozdelíme na 12 častí.

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 4
  5. 5

    Z každej časti urobíme bochníky

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 5
  6. 6

    Každý bochník (12 kusov) rozvaľkáme na veľkosť malého dezert. tanierika.

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 6
  7. 7

    Vymiešanú Heru so soľou a rozdelenú na 6 častí rozotrieme na 6 placiek ( len 6 )

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 7
  8. 8

    Zvy.šné placky položíme na natreté, čiže nám zostane 6 kusov

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 8
  9. 9

    Každý kus dvojplacky si na table ešte trošku zväčšíme válkom. Netreba veľa, len aby sa trochu spojili. Každú rozdelíme kolieskom na pizzu na 16 častí.

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 9
  10. 10

    Každý trojuholník vyberieme a stáčame zo širšej strany do slimáka alebo rohlíčka? Poukladáme na plech, ( papier na pečenie), potrieme vajíčkom, posypeme syrom a pečieme klasicky. Ja cca 20 min na 180-200 st. do zlata. Ale to už všetky gazdinky poznáte.

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 10
  11. 11

    No a to je finitto. Recept vyzerá veľmi pracný a zdĺhavý, ale to iba preto, že som Vám chcela do podroba popísať celý postup. Nečakáte na kysnutie, priebežne všetko robíte a trvá to cca 100 min. všetko.

    Vynikajúce syrové slimáky - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Maďarská kuchyňa, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

marcy
predcízna,nádherná, skvelá ukážka prípravy dobroty....mňáááám :)
1x luclup
tatranka
Pekný a chutný recept.Robím niečo podobné,ale predsa len iné.Ukladám si tvoj recept do kk.
nika60
Robím podobne,ale Tvoj recept určite vyskúšam, Ukladám do kk
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ďakujem za pochvalu, ale chváľte až keď vyskúšate. Aj ja mám veľa podobných ale takéto zlepované určite nemáte. Vôbec nie sú náročné, ide to rýchlo a pekne postupne ako pečiem jeden plech, ďalší pripravujem.
helca103
podrobne nafotený recept a výsledok je úžasný, ukladám si ho
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Čerstvučké, ešte voňajú. Robila som ich dnes len a len k vôli Vám, aby som ich sem mohla hodiť.
nadia56
@Esi ,tak, tieto urcite spravim, dakujem za recept, len treba opravit cas pripravy a cas pecenia, minutaz treba prehodit, v popise je to spravne, niekedy skriatok zauraduje:-) recept mas krasne spracovany, nafoteny, pekny den ti zelam :-)
dorisa
Ukladám si recept, na Vianoce, akoby som našla.
tothka
Veru takéto zlepované som doteraz ešte nemala. Teraz už mám, vďaka tebe. Viem, že budú výborné keď ich vyskúšam.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@nadia56 , to som myslela tých 60 min celkovú prácu a pečenie.
Zle som pochopila. Pečenie určite tých max. 20 min.Záleží podľa Vašej rúry. Tie nové teplovzdušné vraj pečú kratšiu dobu.
sneica
krasne a iste chutne, ....ukladam a vyskušam...
akeber
veľmi pekne nafotené....ešte krajšie vyzerajú , ponukla by som sa ....ja robievam podobné sú výborné , určite tak ako tie tvoje...:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@akeber ,ďakujem, aj ja mám veľa receptov, ale takýto postup nemajú. Sú predsa trochu iné.
duschko
Velmi pekne spracovany recept. Ukladam do MKK a este dnes vyskusam.
huck
Vyzeraju velmi lakavo ! Neda sa im odolat:) @esi naozaj si nam pripravu s fotopostupom prezentovala priam fantasticky ! Vdaka!
sonulienka
Tie sú nádherné tiež ukaldám a možno ihneď alebo zajtrá skúsim slané to je naše
olinka12
O pár dní mám narodky určite pre gratulantov upečiem tvoje. Tiež robievam ale iba podobné už sú v mojej KK
bozulka
Tie dvojplacky nepoznám ani ja,určite vyskúšam.Budú dobré aj s nivou...
cica2
velmi pekne spracovaný recept, krásne sa ti vydarili!:)
elisticka
tento postup sa mi paci podobne som robievala dlhe roky vyskusam aj tento tvoj:-))
valeri
No nedá sa inak, musím si ho uložiť, sú perfektné :-))
valeri
No nedá sa inak, musím si ho uložiť, sú perfektné :-))
orchidea
Aj mne sa recept páči, ukladám si ho a rada vyskúšam, takéto slané pečivá sa vždy hodia.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ďakujem, páčia sa Vám, to verím. Keď ich urobíte, hneď po vychladnutí, resp. ešte trošičku teplé ukladám do dózy a šup do mrazáku. Po pozvoľnom rozmrazení /nie v mikrovlnke)budú voňavé,chrumkavé, akoby práve upečené.
sonulienka
esi máš pravdu dnes som ich urobila nemajú chybu ale do mrazáku nebudem mať čo dať ďakujem za výborný recept
torta
Určite aké sú krásne, tak sú aj chutnučké. Recept uložený a najbližšie pri nejakej príležitosti určite vyskúšaný.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@sonulienka , som rada, že sa ti vydarili. V podstate, oni sa každé vydaria. Myslím, že mi dáš za pravdu, že nie sú pracné. Ak ich budete robiť 2-3krát, všetko si pripravíte, ide to ako po masle.
maladada
Dnes som upiekla a sú fantastické:)) ale na budúce osolím aj cesto lebo sa mi to zdá málo slané:) ďakujem za super recept.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@maladada , som rada že sa ti podarili a si spokojná. Ak si dala 3 "čajové" nie kávové, určite to bude stačiť. Ja mám tiež rada slanšie a 3 čajové určite stačia. Tá tretia oproti pôvodnému receptu je naviac.
Ak budem mať čas, tak sem hodím ešte jedny zemiakové fakt veľmi dobré. Len teraz začínam s medovníkmi a neviem neviem či to stihnem.
fides65
ukladam do KK vyzerá krásne a určite tak aj chutí, este si pockam na slubene zemiakové :-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
No, fakt som sľúbila. Musím sa posnažiť keď som sľúbila. Aj doma by sa potešili. Teraz pečiem medovníčky ale určite ich sem vložím. Sú super.
fiby
Vyzerajú úhľadné. Ja keď ich robím nikdy ich nemám také pekné.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@fiby , ak skúsiš tento recept, určite budú ako tieto. Vyskúšaj a napíš.
Sú ozaj jednoduché a vydaria sa. Len cesto dobre vymies.
fiby
Díky za radu esi. Tvoje recepty sa mi najviac páčia. Poraď mi ako dosiahnem dobrý kapustový šalát s mrkvou ako prílohu k jedlu, aby bol mäkkší. Ja keď ho urobím je dosť tvrdý.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@fiby , ten kapustový šalát si najskôr veľmi nemne postrúhaj, posoľ, práškový cukor a ocot. Nešetri ničím, nech je chuť výrazná. Potom si sadni a šalát v miske s prstami alebo (hanky na prstoch ) dobre dlho potlač, doslova poroztláčaj tú postrúhanú kapustu. Najlepšie to dať urobiť manželovi. Potom môžeš pridať aj postrúhanú mrkvu a uvidíš aký bude ten kapustový šalátik krehký a chrumkavý.
vavan
náááádhera ja robím takto croissanty ale 8 na seba a odporúčam natrieť
namiesto hery maslom budú chrumkavejšie
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
No, zase o trochu drahšie, ale určite odskúšam. Každá rada dobrá.
evelinaf6
pri najbližšej príležitosti idem na slimáky,ja takéto môžem a ostatný moji čllenovia tiež. :) dík za receptík,,, :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@fides65 , neviem či si postrehla, tie zemiakové som tiež sem vložila. Určite vyskúšaj, sú ozaj dobré.
@vavan , tie krojsanty som hľadala a nenašla.
@evelinaf6 , zatiaľ sa každému kto ich robil podarili
sladkacokolada
@esi dnes som robila podľa tvojho receptu syrové slimáky, trošku som sa zľakla, keď mi všetka hera vytekala pri pečení na plech, chcela by som vedieť tento postup ako to robíš.Inak sú chutné, chrumkavé, nabudúce vyskúšam s maslom a aj si viac prisolím, s tým som bola dnes opatrná.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@sladkacokolda , je mi ľúto, že to takto dopadlo. Vieš, keď píšeš recept, nenapadne každá maličkosť, čo môže vzniknúť. Tá Hera Ti vytiekla len z toho dôvodu, že tú heru si natrela veľa do stredu tej placky. Keď si ju krájala na tých 16 dielov, tak hlavne v strede je ten cvik, teda najtenšia časť cesta. Keď tam bolo veľa tej Hery, tak sa nemala kde vsiaknuť. Druhý krát si daj pozor, by si tú Heru natierala hrubšie po obvode a v strede len na tenučko. Určite to bude dobré.
Soli som dala






















@sladkacokolada , keď budeš heru natierať na tú placku, tak na hrubšie daj po obvode a na tenšie do stredu, lebo keď to potom krájaš na 16dielov, trojuholníkov, tak v strede je tá časť trojuholníka najužšia a tá hera nemá kde vsiaknuť, tak vytečie. Určite je to len v tomto. S tou soľou som aj ja zbadala že je to málo, preto som dala 2-3 teda ja dávam 3 čajové, nie kávové. Niekomu je to dosť, niekomu málo. Musíš sama zistiť podľa chuti.


tothka
@esi práve hľadám v KK niečo dobré slané na oslavu menín a narodenín a toto mi padlo do oka, pečivko vyzerá úžasne a podľa ohlasov aj chutí výborne, takže je po probléme. Takéto podobné pečivko síce robievam, ale s tou Herou to bude určite chutnejšie a mäkučké.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@tothka , určite sa ti vydaria a neobanuješ. Ak ich chceš urobiť v predstihu a máš dosť miesta v chladničke, kľudne hneď po vychladnutí ich daj do mrazničky. Potom necháš pozvoľne rozmraziť a budú OK. A hlavne sú jednoduché, nečakáš na kysnutie. Niektorá zo žien napísala, že s maslom sú oveľa chrumkavejšie, ale myslím si, že určite postačí aj Hera. Som, zvedavá či sa ti vydaria.
magduskaba
Náhodou som našla tento recept, chcela som dcére niečo slané upiecť, aby sa jej lepšie učilo na štátnice. Rohlíčky sa mi úžasne podarili a sú vynikajúce. Ďakujem za recept.
1x ala64
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ďakujem, som rada že sa vydarili. Aj ja len hľadám niečo nové a dobré a niekedy sa vydarí. Aj tie zemiakové buchtičky sú vynikajúce. Ak budeš mať čas, určite vyskúšaj.
marcy
robila som domáce maslo a zostal mi cmar ......vyskúšala som cesto podľa Teba s tým,že som ho vcelku plnila mletými škvarkami,3 x preložila,potom som iba vykrajovala kolieska....krehké,rozplývajúce sa na jazyku,dostala som veľkú " bošu " a pochvalu....tá patrí aj Tebe
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@marcy , som rada, že sa vydarili a že sa ti páčia. Môžeš skúsiť aj na sladko.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
sú krásne vydarené. Ak máš aj ty nejaký dobrý osvedčený recept,pošli.
sonulienka
@esi nedá mi nereagovať aj ja rada pečiem slané a mám dosť receptov ale tento momentálne vedei prim. Na každú oslavu to pečiem a ihneď je po nich. Na posledy keď sme oslavovali som musela odložiť aby mi ešte ostali aj na druhý deň pre návštevu lebo som už nestihla urobiť druhé.Srdečná vďaka. Aj teraz o týždeň na Jána ich budem piecť.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@sonulienka , ďakujem za dobré hodnotenie. Myslím, že sme vekom rovnaké (hore dole rok). Tieto sú aj u nás obľúbené ale taktiež aj tie zemiakové čo mám v receptoch. Aj zákusky (dobré) rada vyskúšam a pečiem. Ak nájdem dobrý recept, nečakám, ihneď skúšam.
skús mi napísať na evula49@gmail.com pozriem aké medovníčky pečieš, aj ja ti pošlem moje.
marijanka712
@esi tak dnes som to odskúšala sice len z polovičnej dávky musím pochváliť rp je nenáročny, velmi dobrý,s cestom sa lahko pracuje a slimačiky sa vydarili ako tebe .Zožali vysoku pochvalu od môjho manžela zaradujem medzi TOP rp...... dik za rp.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@marijanka712 ,To som veľmi rada. Každý kto ich odskúša si ich pochvaľuje. Ja ich robím aj do zásoby. Po miernom vychladnutí ich ihneď dám do mrazničky. V prípade potreby sú vynikajúce ako čerstvé.
mariaklara
Ako sa u nás hovorí: " Majú výbornú vyzeračku! " Ukladám, vyskúšam.
tothka
@esi , po dlhšom čase som si spomenula na tvoje vynikajúce syrové slimáčiky, ktoré skutočne v ničom nezaostávajú za svojim menom. Sú jednoducho vynikajúce, vďaka ešte raz za recept.
tothka
@esi , po dlhšom čase som si spomenula na tvoje vynikajúce syrové slimáčiky, ktoré skutočne v ničom nezaostávajú za svojim menom. Sú jednoducho vynikajúce, vďaka ešte raz za recept.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@tothka , tak len pekne peč stále a znova. Ďakujem ešte raz.
teriqe
vyzeraju super :) nieco take podobne robievala moja krsna mama...vydrzali kym sa nezjedli :D chcela by som preto vediet, kedze do cesta idu kvasnice, ci su "trvanlive"..,.
kukulienka71
Veľmi chválim...krásny fotopostup,dobrý recept,taký práve pre mňa,rada sa hrám s kysnutým,aj ked hovoríš,že netreba nechať kysnúť.Budem ich plniť slano,aj sladko,na manželove narodeniny onedlho,veľmi sa teším.Ďakujem za rcpt,všetko dobré v novom roku!
mana1
Esi dakujem za super recept dnes som piekla slimáky a vydarili sa, boli vynikajúce všetci ich chválili takže ešte raz velká vdaka.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@mana1 som rada že sa vydarili a hlavne že chutili. Aj u bás sú tieto slané číslom 1*. Ale treba zmenu, aby sme sa neobjedli. Skús aj tie zemiakové s nivou, nemajú chybu.
zdenka1009
@esi , vidím,že obidve sme už hore a nemôžeme spať chi,chi...teraz som sa rozhodla, že idem upiecť tvoje syrové slimáčiky...keď sa vydaria dám vedieť...a prajem príjemné Veľkonočné sviatky :-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@denka1009 , určite sa ti podaria. Len si všetko najskôr priprav a pôjde ti to ako po masle. Nenechávaj pokysnúť, lebo ich budeš mať ako buchtičky. Sú ozaj vynikajúce.
hajny
Dakujem za recept, dnes som ich robila a su uzasne. Dala som maslo namiesto Hery , s cestom sa pracovalo vyborne,postup som dodrzala, bola to zabava aj napriek tomu, ze dcera dnes odchadzala na silvestrovsku chatu a potrebovala som nieco narychlo napiect,nech mi tam nehladuje :-) Mam rada recepty,kde nemusim cakat kym vykysne cesto. Ukladam a urcite budu slimaciky patrit medzi nase stalice:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ďakujem za pochvalu. Je to ozaj veľmi chutné pečivo, ktoré aj u nás má popredné miesto. Rada skúšam recepty aj tu z varechy. Niektoré majú komentárov veľa ale neodskúšané. Ja napíšem vtedy keď odskúšam. Pozrite sa na moje recepty, nie je ich veľa ( slané) ale sú vynikajúce. Všetko dobré v novom roku.
1x hajny
kikusiatko1507
S cestom sa lepsie pracovalo,ked som ho nechala 30 min. Cca podkysnut,robila som okrem tychto vynikajucich roztekov aj ine pecivo, tak sa ukazalo, ze nemat cas hned pracovat s cestom je celkom vyhoda. Boli nadychane a vlacne,chrumkave...budeme robievat pravidelne :-)


1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Kikusiatko 1507
Ďakujem že si recept vyskúšala a že sa vydarili. Áno, to je pravda, že ak pokysnú sa lepšie robí s cestom. Ak sa trochu potrápiš, oni pokysnú v rúre. Budú ešte krajšie. Hlavne že chutili. Aj u nás sú topky.
kikusiatko1507
Robila som ich s dvojakou naplnou _ s cesnakovym maslom a s maslom vymiesanym s nivou. Tie cesnakove boli krasne ako jeden,ani nepraskli, tie nivove boli zrovna tie na obrazku, trochu popraskali, ale boli chutovo lepsie,stavnatejsie..nabuduce chcem vyskusat s bryndzou a spravit aj original podla teba so syrom navrchu...alebo aj dnu :-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Výborne. Treba skúšať. Ja to robím presne tak, len najskôr vyskúšam originál recept a potom s obmenou. Môžeš aj na sladko. Ešte skús to cesto rozdeliť nie na 6 trojuholoníkov ale 8. Myslím si, že sú menšie a krajšie a je ich viac.
andulka64
Rozky su paradne do plnky mozte pridat aj medvedi cesnak ja som robila aj s nivov vrele odporucam
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Andulka64 , kľudne môžeš aj na sladko. Soľ je len v plnke. Teší ma, že sa vydarili.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@teriqe (15.12.2013 00:39)

dávam čerstvé, ale myslím, že ani sušené nepokazia. Sory za odpoveď po rokoch.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Po dlhej dobe som tu znovu. Dnes idem robiť . Žienky, len dodržať treba : hladkú múku a nenechať kysnúť. Slimáky pokysnú v rúre a zostane im pekný tvar. Ak necháte pokysnúť cesto, tak tie rohlíky sú akoby trochu rozliate. Ale na chuti to nič nemení.
1x haji