Foto: vavan
fantastické pečivo,skúšala som mnoho receptov ale tento je pre mňa jednoznačne top,je to jednoduchší spôsob prekladania pľundrového cesta
porcií
na 220 °C
Suroviny
1 kg |
|
40 g, čerstvé, |
|
2 lyžičky |
|
5 PL |
|
1 |
|
2,5 dcl |
|
2,5 dcl |
|
na natieranie cesta |
|
1 ,1 žĺtok na potieranie cesta |
|
Postup
-
1
S droždia,1KLcukru,mlieka s trochou múky si vypracujeme kvások.Keď kvások nakysne pridáme ostatné suroviny(ak robíte len slané pridajte 3 lyžičky soli) vypracujeme hladké cesto. Nenecháme ho nakysnúť ale hneď ho rozdelíme na 16 bochníkov.
-
2
Najprv rozvaľkáme 8 bochníkov na 8 kruhov s priemerom asi 13-15 cm Akmáte dlhý valček dajú sa vyvaľkať 4 naraz.
-
3
Na 7 kruhov nastrúhame 125g masla,poukladáme na seba vyzerá to ako torta a 8 nenatretým ich zakryjeme.To isté spravíme aj s ďalšími 8 bochníkmi.Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 minút.
-
4
Potom ho rozvaľkáme na kruh s priemerom 38-40cm.Rozdelíme na 24 trojuholníkov. Ja si to rozdelím na 8 častí a každú časť trojuholníka potom na tri časti.
-
5
Môžeme ich aj plniť,lunexom,tuhým lekvárom alebo ich môžeme nechať len čisté.Zvinieme ich do rožkov.
-
6
poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.Natrieme vajcom zmiešaným so žĺtkom.Pečieme18-20 minút pri teplote 220°C.To isté urobíme aj s druhou časťou.
-
7
Dobrú chuť
a že budeš s výsledkom spokojná.
vytiahnuť z mrazáku a dať na plech hodinu kysnúť a potom šup s nimi do rúry.
Príjemné pečenie.
postupu a sladké sa posýpaju práškovým cukrom povrchu po upečení.
toľko receptov ani ja nestíham všetký zaregistrovať
Dakujem za vynikajuci recept.