Vynikajúce syrové slimáky
Autor receptu: esi
Vynikajúci recept na slané pečivo. Recept som našla na MMB od" gupky" možno pred 2
rokmi.
U nás v rodine je veľmi obľúbený, tu na vareche som ho nenašla, tak Vám ho s
podrobným fotopostupom s radosťou ponúkam.
96 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180-200 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie na cesto, plnku a potretie.
- Múku, kefír (zákysanka, acydko), vajcia ,olej a kvások dáme do misky a dobre vypracujeme.
Do cesta nedávame soľ, do kvásku dáme 2 PL kryštálový cukor
Všetko podľa rozpisu.
- Heru vymiešame so soľou. Písané v recepte boli 2 ČL ale ja dávam 3 ČL nakoľko máme radšej slanšie. Rozdelíme si to aspoň obrazne na 6 častí.
- Cesto nečakáme kým vykysne, ale si ho na doske rozdelíme na 12 častí.
- Z každej časti urobíme bochníky
- Každý bochník (12 kusov) rozvaľkáme na veľkosť malého dezert. tanierika.
- Vymiešanú Heru so soľou a rozdelenú na 6 častí rozotrieme na 6 placiek ( len 6 )
- Zvy.šné placky položíme na natreté, čiže nám zostane 6 kusov
- Každý kus dvojplacky si na table ešte trošku zväčšíme válkom. Netreba veľa, len aby sa trochu spojili.
Každú rozdelíme kolieskom na pizzu na 16 častí.
- Každý trojuholník vyberieme a stáčame zo širšej strany do slimáka alebo rohlíčka?
Poukladáme na plech, ( papier na pečenie), potrieme vajíčkom, posypeme syrom a pečieme klasicky. Ja cca 20 min na 180-200 st. do zlata. Ale to už všetky gazdinky poznáte.
- No a to je finitto. Recept vyzerá veľmi pracný a zdĺhavý, ale to iba preto, že som Vám chcela do podroba popísať celý postup. Nečakáte na kysnutie, priebežne všetko robíte a trvá to cca 100 min. všetko.