Vynikajúce syrové slimáky

Autor receptu: esi

Vynikajúci recept na slané pečivo. Recept som našla na MMB od" gupky" možno pred 2 rokmi. U nás v rodine je veľmi obľúbený, tu na vareche som ho nenašla, tak Vám ho s podrobným fotopostupom s radosťou ponúkam.

96
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie na cesto, plnku a potretie.
  2. Múku, kefír (zákysanka, acydko), vajcia ,olej a kvások dáme do misky a dobre vypracujeme. Do cesta nedávame soľ, do kvásku dáme 2 PL kryštálový cukor Všetko podľa rozpisu.
  3. Heru vymiešame so soľou. Písané v recepte boli 2 ČL ale ja dávam 3 ČL nakoľko máme radšej slanšie. Rozdelíme si to aspoň obrazne na 6 častí.
  4. Cesto nečakáme kým vykysne, ale si ho na doske rozdelíme na 12 častí.
  5. Z každej časti urobíme bochníky
  6. Každý bochník (12 kusov) rozvaľkáme na veľkosť malého dezert. tanierika.
  7. Vymiešanú Heru so soľou a rozdelenú na 6 častí rozotrieme na 6 placiek ( len 6 )
  8. Zvy.šné placky položíme na natreté, čiže nám zostane 6 kusov
  9. Každý kus dvojplacky si na table ešte trošku zväčšíme válkom. Netreba veľa, len aby sa trochu spojili. Každú rozdelíme kolieskom na pizzu na 16 častí.
  10. Každý trojuholník vyberieme a stáčame zo širšej strany do slimáka alebo rohlíčka? Poukladáme na plech, ( papier na pečenie), potrieme vajíčkom, posypeme syrom a pečieme klasicky. Ja cca 20 min na 180-200 st. do zlata. Ale to už všetky gazdinky poznáte.
  11. No a to je finitto. Recept vyzerá veľmi pracný a zdĺhavý, ale to iba preto, že som Vám chcela do podroba popísať celý postup. Nečakáte na kysnutie, priebežne všetko robíte a trvá to cca 100 min. všetko.