Vynikajúca krkovička

Autor receptu: andrea000

Mäsko pečené so zemiačkami na cesnaku . Veľmi chutné , a v našej rodine veľmi obľúbené. Odporúčam vyskúšať :)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na rezne , naklepeme a dochutíme koreninami. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Cibuľku osmažíme na panvici , pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľu opražíme. Túto zmes vysypeme na dno pekáča (plechu) , na to poukladáme surovú krkovičku, na to poukladáme zemiaky, ktoré osolíme a posypeme kmínom , celé toto zalejeme pohárom mlieka (nie smotana)!!!
  3. Zakryjeme alobalom a pečieme cca na 240 stupňov asi 50 minút. Potom odokryjeme alobal , a dopečieme do zlatava .