Makové krekry

Vykrajované makové krekry

Autor receptu: redakcia

Sú veľmi jemne slané a makové semienka tak krásne chrumkajú. Zostane vám po nich na jazyku výborná chuť.

60 ks
porcií
25 (+ odležanie) minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie zmiešame s cukrom a teplou vodou. Necháme na teplom mieste asi 15 minút odstáť, kým zmes nezačne tvoriť bublinky.
  2. Do misy preosejeme múku a zmiešame ju s makom a so soľou. Pridáme vykysnutý kvások a zapracujeme. Potom pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto. Zabalené ho necháme odležať 20 minút pri izbovej teplote.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C. Odležané cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme z neho ľubovoľné drobné tvary. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10–12 minút.