Makové krekry
Vykrajované makové krekry
Autor receptu: redakcia
Sú veľmi jemne slané a makové semienka tak krásne chrumkajú. Zostane vám po nich na jazyku výborná chuť.
60 ks porcií |
25 (+ odležanie) minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Droždie zmiešame s cukrom a teplou vodou. Necháme na teplom mieste asi 15 minút odstáť, kým zmes nezačne tvoriť bublinky.
- Do misy preosejeme múku a zmiešame ju s makom a so soľou. Pridáme vykysnutý kvások a zapracujeme. Potom pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto. Zabalené ho necháme odležať 20 minút pri izbovej teplote.
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Odležané cesto rozvaľkáme na tenký plát
a vykrajujeme z neho ľubovoľné drobné tvary. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10–12 minút.