Výborné šišky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Určite sa oplatí upiecť túto jednoduchú dobrotu. Šišky sú nadýchané, voňavé a prekvapia chuťou.

22 ks
porcií
40-45 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Hladkú a polohrubú múku preosejeme, pridáme sušené droždie, vlažné mlieko, všetko premiešame. Pridáme preosiaty práškový a vanilínový cukor, soľ, rozpustené maslo a žĺtky (z bielkov budú pavlovky). Vymiesime hladké cesto, ktoré zakryjeme necháme na teplom mieste kysnúť.
  3. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  4. Rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme šišky. Zakryjeme ich utierkou necháme 15 minút nakysnúť.
  5. Olej rozpálime. Na každej šiške prstom urobíme jamku, neurobíme dierku!!!! Vysmážame z oboch strán (najprv jamkou nadol) 3-4 minúty do zlatista. Upečené uložíme na papierovú utierku odkvapkať od oleja. Hotové posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Pred podávaním pridáme džem alebo lekvár. Dobrú chuť.
  6. Z bielkov, ktoré ostali... upečené Pavlovky.