Výborné pečené jahňacie stehienko

Autor receptu: palotopol

4-5
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäsko si umyjeme a odblaníme.Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom posolíme a nakoreníme korením na divinu.
  2. Vložíme do pekáča, obložíme bobkovým listom,borievkami a zvyškom slaninky,cesnaku a cibuľou,ktoré nadrobno nakrájame.Nezakryté dáme piecť spočiatku na 170 stupňov. Pár krát prevrátime, a asi po hodine zvýšime teplotu na 190, a dopečieme do chrumkavej kôrky.
  3. Po dopečení mäsko vyberieme,zo šťavy vyberieme borievky a bobkový list, a šťavu rozmixujeme,môžeme ju zjemniť trochou smotany na varenie.Podávame so zemiakovou kašou,alebo s ryžou.Výborné je tiež na tanieri na mäsko obliate šťavou pridať lyžičku brusnicového džemu,alebo kompótu.