Vulcano - čokoládové muffinky

Autor receptu: nelajsia

Znova experimentovanie - kniha Emmy Tekelyovej ako inšpirácia... úžasné nápady, krásne upravené a prudko jedlé.

10
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme trošku vychladnúť a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami.
  2. Primiešame múku. Vznikne čokoládová masa, do ktorej zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Čokoládový krém vylejeme do 3/4 výšky formičiek, ktoré vymažeme maslom a vysypeme múkou.
  3. Horúce tortičky shorúcim srdcom sa dajú potom ľahko vyklopiť. Pečieme približne 10-12 minút. Nepredlžujte čas pečenia, lebo efekt horúceho srdca by sa vytratil. Vnútro by malo ostať tekuté. Najlepšie je ihneď skonzumovať, lebo po vychladnutí stuhne vnútro.