Vulcano - čokoládové muffinky
Autor receptu: nelajsia
Znova experimentovanie - kniha Emmy Tekelyovej ako inšpirácia... úžasné nápady, krásne upravené a prudko jedlé.
10 porcií |
30 minút príprava |
10-12 minút na 200 °C |
Postup
- Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme trošku vychladnúť a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami.
- Primiešame múku. Vznikne čokoládová masa, do ktorej zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Čokoládový krém vylejeme do 3/4 výšky formičiek, ktoré vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- Horúce tortičky shorúcim srdcom sa dajú potom ľahko vyklopiť. Pečieme približne 10-12 minút. Nepredlžujte čas pečenia, lebo efekt horúceho srdca by sa vytratil. Vnútro by malo ostať tekuté. Najlepšie je ihneď skonzumovať, lebo po vychladnutí stuhne vnútro.