Vrkôčiky z tvarohového cesta posypané škoricou fotorecept
Kto má rád tvarohové cesto nech vyskúša.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
150-200 ml vlažné |
|
2 PL (podľa chuti) |
|
1-2 ČL |
|
80 g čerstvé rozpustené |
|
3 ks |
|
250 g |
|
podľa potreby na vysmážanie |
|
Na obaľovanie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 1 PL múky, vsypeme droždie, necháme nakysnúť kvások asi 5 minút. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme, soľ na chuť, cukor, žĺtky, rozpustené maslo, tvaroh a nakoniec kvások.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou, dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 50 minút.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Z cesta robíme šúľky dlhé asi 25 cm, preložíme na polovicu stočíme do vrkôčika a konce previažeme (viď foto). Vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista a ešte za horúca obalíme v cukre zmiešanom so škoricou.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu