Vrkoče z kuracích pŕs so šunkou, s jablkami a cibuľou fotorecept
Foto: pusta
Moji chlapi milujú kuracie prsia, pripravila som z nich vrkoče podľa našej chute,vrkoče som obalila v schwarzwaldskej šunke, uložila do pekáčika na lôžko z Zobraziť celý popisMoji chlapi milujú kuracie prsia, pripravila som z nich vrkoče podľa našej chute,vrkoče som obalila v schwarzwaldskej šunke, uložila do pekáčika na lôžko z cibule a jabĺk, pridala som olivový olej a vývar, upiekla a podávala som ich so zemiakmi pečenými na masle.
porcie
príprava
na 180 h a d ohrev s ve °C
Suroviny
cca 500 g bez kosti a kože |
|
3 plátky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
2 ks stredná |
|
2 ks kyslé |
|
2 PL |
|
100 ml domáci |
|
Postup
-
1
Kuracie prso som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala som ho na dlhé pruhy o šírke asi 2 cm. Kuracie prso bolo vcelku dosť krátke, preto som každý vzniknutý pruh ešte rozkrojila od jedného okraja v strede po dĺžke na polovicu tak, že na jednom konci som ho nedokrojila a potom roztvorila, týmto spôsobom som dostala pruhy o dostatočnej dĺžke a šírke asi 1 cm, aby som ich neskôr mohla spliesť do vrkočov. Vzniknuté pruhy mäska som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
2
Vzala som 3 tenké plátky schwarzwaldskej šunky položené na seba a prekrojila som ich po dĺžke na 3 pruhy o šírke asi 2 cm. Na dosku som pripravila 3 pruhy mäsa, ktoré budem splietať do vrkoča.
-
3
Pruhy mäska som pokryla pruhmi šunky na vrchu som ich spojila špáradlom /ihlicou na mäso/,...
-
4
...od spoja smerom nadol som splietla vrkoč, jeho dolný koniec som tiež spojila špáradlom.
-
5
Pripravené vrkoče z kuracích pŕs a schwarzwaldskej šunky som položila na tanier a na potrebných miestach som ich ešte zaistila špáradlami, aby šunka zostala pekne na povrchu, počas pečenia správne premastila jemné mäsíčko a dodala mu perfektnú údenú chuť šunky. Špáradlá som po upečení z mäska odstránila.
-
6
Dno pekáčika som vyložila cibuľou pokrájanou na krúžky,...
-
7
...na ktoré som rozložila plátky jabĺk, použila som Granny Smith, môže byť aj iné, z jablka a cibule bude výborná príloha, ktorá chuťovo úžasne doplní kuracie vrkoče.
-
8
Na tento základ som položila pripravené vrkoče,...
-
9
...preliala som ich olivovým olejom, pridala som domáci silný vývar z kostí, mám ho perfektne zrôsolovatelý, odložený v chladničke, prikryla alobalom a vložila piecť...
-
10
...do rúry vyhriatej na 180 stupňov na funkcii dolný a horný ohrev s ventilátorom, piekla som 15 minút,...
-
11
...potom som odstránila alobal, dopiekla som do farby pri tej istej teplote a tej istej funkcii, čo u mňa trvalo 10 minút. Upozorňujem každého, že si každý sám čas a teplotu pečenia musí odsledovať podľa pečenia svojej vlastnej rúry, rovnako aj podľa funkcie pečenia, ktorú si sám nastaví.
-
12
Horúce vrkoče som položila na jablkovo - cibuľové lôžko a podávala som so zemiakmi pečenými na masle, obe sú vynikajúcou prílohou tohto chutného jedla.
-
13
Pohľad zblízka: Vrkoče nie sú vysušené, sú správne šťavnaté, dobre premastené a majú úžasnú údenú chuť schwarzwaldskej šunky, fantasticky ich dopĺňa chuť jabĺk a cibule, vhodnou prílohou sú práve na masle pečené zemiaky, toto jedlo je pomerne jednoduché a rýchlo hotové - prajem Dobrú chuť každému, to recept vyskúša :-) Na vareche som videla niekoľko receptov s mäsovými vrkočami, každý je naozaj chutný, môj je jednoduchší a iný.
dakujem za pochvalu.
tu sa mi to podarilo.
tvoja pochvala ma teší, dakujem.
dakujem a dakujem aj za 5*
verím, že by si si dala a poteší ma, ak vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu, za kk a za 5*
verím, že by si si dala a poteší ma, ak vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu, za kk a za 5*
najviac sa mi páčili vrkoče od @tatranka :-)
recept je veľmi variabilný, možno ho obohatiť skvelými prílohami, rôznym ochutením kuracieho mäsíčka, prepletanie s rôznymi pásmi iného mäska a surovín.
je to vždy o preferencii chutí u vás doma a samozrejme o kreativite pre tvojich blízkych.
dakujem za tvoj pekný komentár.
za seba môžem povedať, že som ho vyskúšala a boli sme nad mieru spokojní.
tú vlnovku na špajli so slaninou, čo si spomenula, poznám ako tzv. hadov - výborné.
som rada, že sa ti môj receptík páči :-)
dakujem ti za pochvalu.
tvoja pochvala ma potešila :-)))
dakujem.
dakujem za tvoje krásne hodnotenie, za 5*
potešila si ma :-)
aj ja Tebe prajem Pekný pohodový víkend :-)
ten krásny porcelán mi nedávno vybral môj priateľ, aj iné pekné kusy, teší nás, že sa páči aj tebe :-)
neboj, aj ty budeš mať, možno ešte krajší, zo srdca ti to prajem!
dakujem za milú pochvalu.
dakujem za pochvalu a 5*
ja to poznám tak, že: "Kto umí, ten umí a kto neumí, len čumí" :-)))
/a na vareche nepekné komentáre pod recepty dáva/
Ty, priateľ môj, Ty zase "umíš"!!!
dakujem za krásnu a milú popchvalu.
chválim!!!
vážim si mimoriadne Tvoju pochvalu,. potešil si ma veľmi :-)))
dakujem.
Dostal som p o c h v a l u. Zase chodím po dome ako "Páv" Hodnotím to na : *****, *****
robí doma všetky tie úžasné jedlá a svoje špeciality, ja zase tie ostatné a rada sa od neho učím.
gratulujem ti, že si sa rozhodol pre tento môj recept a mám radosť, že sa ti tak vydaril, chutil vám obom aj zaslúženú pochvalu si dostal :)))
však rozumiem, aké prsia máš rád DDDDD
prajem ti, aby si vždy chodil po dome ako "Páv" :-)
dakujem za úžasnú správu a skvelé hodnotenie *****,*****
dakujem.