Vrkoče z kuracích pŕs so šunkou, s jablkami a cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Moji chlapi milujú kuracie prsia, pripravila som z nich vrkoče podľa našej chute,vrkoče som obalila v schwarzwaldskej šunke, uložila do pekáčika na lôžko z cibule a jabĺk, pridala som olivový olej a vývar, upiekla a podávala som ich so zemiakmi pečenými na masle.

3
porcie
15 minút
príprava
15 + 10 minút
na 180 h a d ohrev s ve °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prso som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala som ho na dlhé pruhy o šírke asi 2 cm. Kuracie prso bolo vcelku dosť krátke, preto som každý vzniknutý pruh ešte rozkrojila od jedného okraja v strede po dĺžke na polovicu tak, že na jednom konci som ho nedokrojila a potom roztvorila, týmto spôsobom som dostala pruhy o dostatočnej dĺžke a šírke asi 1 cm, aby som ich neskôr mohla spliesť do vrkočov. Vzniknuté pruhy mäska som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  2. Vzala som 3 tenké plátky schwarzwaldskej šunky položené na seba a prekrojila som ich po dĺžke na 3 pruhy o šírke asi 2 cm. Na dosku som pripravila 3 pruhy mäsa, ktoré budem splietať do vrkoča.
  3. Pruhy mäska som pokryla pruhmi šunky na vrchu som ich spojila špáradlom /ihlicou na mäso/,...
  4. ...od spoja smerom nadol som splietla vrkoč, jeho dolný koniec som tiež spojila špáradlom.
  5. Pripravené vrkoče z kuracích pŕs a schwarzwaldskej šunky som položila na tanier a na potrebných miestach som ich ešte zaistila špáradlami, aby šunka zostala pekne na povrchu, počas pečenia správne premastila jemné mäsíčko a dodala mu perfektnú údenú chuť šunky. Špáradlá som po upečení z mäska odstránila.
  6. Dno pekáčika som vyložila cibuľou pokrájanou na krúžky,...
  7. ...na ktoré som rozložila plátky jabĺk, použila som Granny Smith, môže byť aj iné, z jablka a cibule bude výborná príloha, ktorá chuťovo úžasne doplní kuracie vrkoče.
  8. Na tento základ som položila pripravené vrkoče,...
  9. ...preliala som ich olivovým olejom, pridala som domáci silný vývar z kostí, mám ho perfektne zrôsolovatelý, odložený v chladničke, prikryla alobalom a vložila piecť...
  10. ...do rúry vyhriatej na 180 stupňov na funkcii dolný a horný ohrev s ventilátorom, piekla som 15 minút,...
  11. ...potom som odstránila alobal, dopiekla som do farby pri tej istej teplote a tej istej funkcii, čo u mňa trvalo 10 minút. Upozorňujem každého, že si každý sám čas a teplotu pečenia musí odsledovať podľa pečenia svojej vlastnej rúry, rovnako aj podľa funkcie pečenia, ktorú si sám nastaví.
  12. Horúce vrkoče som položila na jablkovo - cibuľové lôžko a podávala som so zemiakmi pečenými na masle, obe sú vynikajúcou prílohou tohto chutného jedla.
  13. Pohľad zblízka: Vrkoče nie sú vysušené, sú správne šťavnaté, dobre premastené a majú úžasnú údenú chuť schwarzwaldskej šunky, fantasticky ich dopĺňa chuť jabĺk a cibule, vhodnou prílohou sú práve na masle pečené zemiaky, toto jedlo je pomerne jednoduché a rýchlo hotové - prajem Dobrú chuť každému, to recept vyskúša :-) Na vareche som videla niekoľko receptov s mäsovými vrkočami, každý je naozaj chutný, môj je jednoduchší a iný.