Foto: ivah
Rebarbora sa vraj má jesť iba do sv. Jána, lebo potom obsahuje veľa kyseliny šťavelovej, ktorá môže spôsobovať problémy. Preto som využila čas a Zobraziť celý popisRebarbora sa vraj má jesť iba do sv. Jána, lebo potom obsahuje veľa kyseliny šťavelovej, ktorá môže spôsobovať problémy. Preto som využila čas a napiekla tento koláč. Pridala som doň čerstvo potlčené koreniny, vďaka ktorým nie len výborne chutí, ale aj krásne vonia.
príprava
na 150 °C
Suroviny
Plnka: | |
500 g |
|
2 pl |
|
5 pl |
|
1. cesto: | |
350 g |
|
100 g |
|
1,5 čl (bez fosfátov) |
|
80 g |
|
1 čl |
|
2 ks |
|
300 ml |
|
120 g |
|
2. cesto: | |
120 g |
|
60 g |
|
100 g |
|
2 cm |
|
1 ks menší |
|
2 ks |
|
1 kl |
|
1 čl (bez fosfátov) |
|
3 ks |
|
5 pl |
|
5 pl |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Posýpka: | |
1 šálka |
|
1 pl |
|
Postup
-
1
Rebarboru očistíme, pokrájame na malé kúsky, zasypeme škoricou, cukrom a necháme postáť...
-
2
... kým nepustí šťavu.
-
3
Z uvedených surovín vypracujeme 1. cesto, ktoré rozvaľkáme na vymastený a múkou vysypaný plech (asi 40x25 cm).
-
4
Pripravíme 2. cesto: So štipkou soli vyšľaháme sneh z bielkov, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a postrúhané jablko, ďalej šľaháme. Škoricu, badián a klinčeky v mažiari na jemno roztlčieme. Všetky suché suroviny zmiešame a zašľaháme k tekutej zmesi, nakoniec primiešame sneh z bielkov. Na 1. cesto rozložíme rebarboru (aj so šťavou), na vrch rozotrieme 2. cesto. (Ospravedlňujem sa, zabudla som odfotiť. ;-) ) Posypeme na hrubo posekanými orechmi zmiešanými s cukrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 150°C 30 minút.
Diskusia k receptu