Voňavý králik

Autor receptu: peter64

tento recept mám od kamarátovej mamky

Suroviny

Postup

  1. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou, výdatne osolíme a necháme chvíľu odležať. Potom jednotlivé, kúsky obalíme v múke a na panvice na oleji zo všetkých strán Králičie mäso očistíme a rozdelíme na porcie. dozlata opečieme. Na druhej panvici dozlata opečieme polovicu slaniny nakrájanej na malé kocky. Zvyšok nakrájame na plátky. Opečené mäso preložíme na pekáč, posypeme škoricou, koreninami a prelejeme vyškvarenou slaninou.
  2. Zvyšné plátky uložíme navrch. V 300g vody rozpustíme med, králika podlejeme, zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a pri teplote 180°C pečieme 45-60 minút. Medzitým sparíme v horúcej vode marhule, olúpeme ich, rozpolíme a vykôstkujeme. Potom mäso odkryjeme, na pekáč rozložíme marhule a domäkka dopečieme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi.