Vojenská fazuľovica s arabským chlebom-ako sme si pripomenuli chuť domova v Afganistane.fotorecept
Foto: alextv
Ak ste dlhšie preč z domova a chýba Vám naša výborná slovenská kuchyňa, tak Vám takáto fazuľovica padne veľmi vhod. Konzervy síce nie sú Zobraziť celý popisAk ste dlhšie preč z domova a chýba Vám naša výborná slovenská kuchyňa, tak Vám takáto fazuľovica padne veľmi vhod. Konzervy síce nie sú „in“, ale ak pridáte niekoľko vhodných surovín /ktoré sme si ušetrili ešte z domu/ chuť je zaručená. Chlieb sme nahradili pravým arabským chlebom z miestnej kandahárskej pekárne, ktorý chutil ako naše lokše.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu ošupeme, nakrájame na drobno.
-
2
Nakrájanú cibuľu vložíme do panvice a pražíme ju do sklovita. Domácu údenú šunku zbavíme od kože a nakrájame na kocky,
-
3
a pridáme ju k cibuli, pridáme aj kožu zo šunky ktorá nám ostala, dodá nám to trocha viac údenej chuti.
-
4
Šunku s cibuľou pražíme asi 15 minút, medzitým si nakrájame klobásu na kolieska a pridáme do panvice, asi ďaľších 5 minút pražíme.
-
5
Otvoríme si fazuľovú polievku s údeninou,
-
6
pridáme ju do panvice, necháme všetko prevariť, pridáme cesnak, čierne korenie, chilli papričky....dochutíme podľa svojej chuti.
-
7
Podávame s arabským chlebom.
-
8
Dobrú chuť. Na záver chcem poďakovať mojim dvom super kámošom a hlavne kuchtíkom Martinovi FARKAŠOVI a Marekovi BARNOVI za pomoc pri príprave a varení "FAZUĽOVICE.
ale vazne teraz, kalap dolu chlapci. trimte sa!
Odkaz pre
sovka62 : správne to malo byť 24 ks 400g konzerv, ťažko sa chlieb pečie na panvici
evusik: Trefný odkaz!
Nech sa Vám všetkým darí!
Odkaz pre:
sovka62: pôvodne to malo byť 24 ks 400 g konzerv, ťažko sa dá chlieb upiecť na panvici,
evusik: Trefný komentár!
Nech sa Vám všetkým darí!
Halušky Ti nechýbajú? To sa asi nedá ničím nahradiť, iba sa tešiť domov. Tak sa drž :)