Slané krekry
Vodové ryžové krekry
Autor receptu: janeg
Jednoduché a zdravé chrumkanie bez laktózy, vajec a lepku.
1 menší plech porcia |
10 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame všetky suroviny dokopy. Cesto nemiesime, skôr ho len spájame do guličky, aby držalo tvar. Ak sa nám zdá príliš suché, pridáme trošku vody. Naopak, ak je príliš lepkavé, minútku dve počkáme, múka vodu vypije.
- Cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na tenko, preložíme trikrát na polovicu, opäť vyvaľkáme, opäť prekladáme. Postup opakujeme štyrikrát.
- Výsledný plát potrieme vodou, môžeme osoliť a nakrájame na menšie štvorce, ktoré preložíme na papier na pečenie. Krekry môžeme popichať vidličkou, ak nechceme, aby sa pri pečení veľmi nafúkli. Čím menej dierok, tým viac vzduchových bublín.
- Pečieme na 180 °C 10 - 15 minút do zlatista. Skladujeme v uzavretej nádobe, aby nenavlhli.