Vlašský šalát
Vlašský šalát

Vlašský šalát inak

deli12 - bez fotkydeli12, 5. januára 2021

Domáci recept, ktorý som dlho dolaďoval.

60 minút
príprava

Suroviny

1 kg varené v šupke
5 ks (Znojmia)
330 g
400 ml
2 ks
1/2 ks
500 g (alebo jemná diétna)
1/2 ČL
1 ČL
2 ČL
3 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich buď cez mrežované koliesko alebo nejakým krájačom nakrájame na kocôčky. Potom pridáme na menšie kocôčky nakrájané uhorky a opláchnutú zmes karotky s hráškom. Primiešame majonézu.

  2. 2

    Jablká očistíme od šupky a jaderníka a dáme variť do sladkého roztoku - s 2 lyžicami cukru. Uvaríme do mäkka aj zeler. Domäkka uvarené jablká a zeler necháme vychladnúť, potom vidličkou rozmliaždime a primiešame k šalátu.

  3. 3

    Salámu nakrájame na pásiky cca 3x0,5 cm a tiež pridáme do šalátu. Potom postupne pridáme korenie, vegetu, worchestrovku a kečup. Všetko zmiešame a koštujeme podľa vlastnej chuti, ak treba pridáme čo si myslíme, že chýba. Ak ste postrehli chýba cibuľa - pretože je to zabijak chute tejto lahôdky.

  4. 4

    Vyskúšajte a ohodnoťte, ja mám vždy úspech u konzumentov. Prajem dobrú chuť. Dovetok k receptu je, že bez salámy je to aj šalát k rezňom.

Diskusia k receptu

emdy
Dobrá rada: Veciam ako diétna, Parizer alebo výrobná saláma sa treba oblúkom vyhnúť. Výrobný náklad je cca 99centov/kg a je to všetkomožné len nie saláma
evanaaa
Do vlašského šalátu idú aj zemiaky? Len sa pýtam, neviem......