Domáci recept, ktorý som dlho dolaďoval.
príprava
Suroviny
1 kg varené v šupke |
|
5 ks (Znojmia) |
|
330 g |
|
400 ml |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
500 g (alebo jemná diétna) |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
3 ČL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich buď cez mrežované koliesko alebo nejakým krájačom nakrájame na kocôčky. Potom pridáme na menšie kocôčky nakrájané uhorky a opláchnutú zmes karotky s hráškom. Primiešame majonézu.
- 2
Jablká očistíme od šupky a jaderníka a dáme variť do sladkého roztoku - s 2 lyžicami cukru. Uvaríme do mäkka aj zeler. Domäkka uvarené jablká a zeler necháme vychladnúť, potom vidličkou rozmliaždime a primiešame k šalátu.
- 3
Salámu nakrájame na pásiky cca 3x0,5 cm a tiež pridáme do šalátu. Potom postupne pridáme korenie, vegetu, worchestrovku a kečup. Všetko zmiešame a koštujeme podľa vlastnej chuti, ak treba pridáme čo si myslíme, že chýba. Ak ste postrehli chýba cibuľa - pretože je to zabijak chute tejto lahôdky.
- 4
Vyskúšajte a ohodnoťte, ja mám vždy úspech u konzumentov. Prajem dobrú chuť. Dovetok k receptu je, že bez salámy je to aj šalát k rezňom.
Tiež vlašský šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem odborníkovi za info a nech si urobí vlašák z domácej klobásy...