Vlašský šalát

Vlašský šalát inak

Autor receptu: deli12

Domáci recept, ktorý som dlho dolaďoval.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich buď cez mrežované koliesko alebo nejakým krájačom nakrájame na kocôčky. Potom pridáme na menšie kocôčky nakrájané uhorky a opláchnutú zmes karotky s hráškom. Primiešame majonézu.
  2. Jablká očistíme od šupky a jaderníka a dáme variť do sladkého roztoku - s 2 lyžicami cukru. Uvaríme do mäkka aj zeler. Domäkka uvarené jablká a zeler necháme vychladnúť, potom vidličkou rozmliaždime a primiešame k šalátu.
  3. Salámu nakrájame na pásiky cca 3x0,5 cm a tiež pridáme do šalátu. Potom postupne pridáme korenie, vegetu, worchestrovku a kečup. Všetko zmiešame a koštujeme podľa vlastnej chuti, ak treba pridáme čo si myslíme, že chýba. Ak ste postrehli chýba cibuľa - pretože je to zabijak chute tejto lahôdky.
  4. Vyskúšajte a ohodnoťte, ja mám vždy úspech u konzumentov. Prajem dobrú chuť. Dovetok k receptu je, že bez salámy je to aj šalát k rezňom.