Vláčna bábovka z jogurtového cesta
Foto: frommykitchendotcom
40-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
štipka |
|
130 g |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
250 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
Poleva: | |
150 g (tmavá, mliečna) |
|
pár kvapiek |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Vajcia, kryštálový, vanilínový cukor a štipku soli vymiešame mixérom do penista. Pridáme olej a miešame ďalej. V osobitnej miske premiešame múku s práškom do pečiva.
- 2
Teraz budeme k vajciam striedavo pridávať múku a jogurt a zakaždým premiešame. Na záver pridáme nasekanú čokoládu, zľahka premiešame a nalejeme do bábovkovej formy. Použila som silikónovú, ktorú vôbec netreba vymastiť a vysypať. Ak používate klasickú, tak vás čaká aj tento krok.
- 3
Pečieme na 180 °C 40-50 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť, vyberieme z formy a polejeme čokoládou roztopenou s pár kvapkami oleja. Ozdobíme čokoládovou ryžou.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame #frommykitchendotcom
Tiež jogurtová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu