Višňový sexi koláč
Autor receptu: timeforacake
Tento recept je dalsi zo serie RAW, cize nepeceny. Je to naozaj skvele, ze pri priprave
kolacika nemusite zapnut ani len ruru. Staci jednoducho len mixovat , vrstvit, nechat
stuhnut, pekne vyzdobit a podavat! :) Tento kolac je plny dobrych veci, takze prajem
nazdravie!
Postup
- Večer si namočíme do dvojnásobného množstva vody kešu oriešky. Ráno (alebo pred prípravou koláča) ich poriadne precedíme.
- Ďatle si zalejeme horúcou vodou a necháme namočené asi tak 20 minút. Potom ich scedíme.Vymiešame si spolu mandle, slnečnicové semiačka, precedené ďatle a štipku morskej soli v mixéri - na jemno. Či je zmes hotová zistíte tak, že si trošku zmesi stlačíte medzi prstami a ak sa zmes lepí a drží tvar, máte hotovo. Vzniknutú lepkavú (a veľmi dobrú!) hmotu natlačíme prstami alebo zadnou stranou lyžice do okrúhlej formy. Vyrovnáme a dáme do mraziaka, kým si pripravíme náplň.
- Roztopíme spolu kokosový olej a medík na veľmi nízkom plameni (nechceme teplom zničíť všetky tie skvelé vitamíny v mede).
Na náplň spolu v mixéri vymiešame precedené kešu oriešky, roztopený olej s medom, šťavu z dvoch citrónov, vyškrabkané semienka z 1/2 vanilkového lusku. Ochutnáme a ak by sme ešte chceli, môžeme prisladiť. Najlepšie je pridávať množstvo medu postupne a upravovať podľa chuti.
Keď je náplň poriadne a dohladka vymixovaná, nalejeme asi 3/4 na náš ďatľový základ. Vyrovnáme povrch nožíkom (alebo formu zdvihneme a pár krát ju pustíme na kuchynskú linku voľným pádom - zmiznú možné vzniknuté bublinky v kréme a povrch sa sám vyrovná.) Dáme do mrazničky.
- Do zvyšku krému dáme višne a opäť dohladka vymixujeme. Nalejeme na koláč ako našu poslednú vrstvu a dáme zamraziť na cca 4 hodiny (alebo najlepšie cez noc), kým koláč nie je stuhnutý a kým nemá nádhernú formu.
- Pred servírovaním vytiahneme koláč asi 30 minút vopred z mrazničky, ozdobíme višňami (ak sa cítime pre trošku luxusu, tak môžeme višne namočiť do roztopenej čokolády) a podávame.
Upozorňujem, je veľmi, veľmi dobrý!
Dobrú chuť! :)