Višňovo-čerešňový točený koláč fotorecept
Foto: Ancicka
Cesto je tvarohové. Je to velmi chutné a vyzerá dobre.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
V miske si zhnetiem suroviny na cesto,
-
2
vyložím na pracovnú dosku a cesto vyhnetiem, aby bolo hladké, pritom si jemne podsypem múkou, ale ked sa cesto nelepí na dosku je hotové. Nechám 15-20 min postáť.
-
3
Potom cesto vyvaľkám na hrúbku 1/2 cm, narežem primerané pásy a poukladám višne-čerešne. /Kto má rád kyslejšie, tak stačia višne./ Okraje jemne postláčam
-
4
a uložím do okrúhlej misky. /Ja som použila Delinamo misku. V nej sa veľmi dobré pečie./ Vrch potriem žltkom a upečiem.
-
5
Zo zvyšného cesta som urobila šatôčky plnené lekvárom.
-
6
Dobrú chuť!
A já si taky kleknu.
Dakujem dievčata za milé komentíky,
Už len upiecť podľa Teba!!!