Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Višňovo-čerešňový točený koláč fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 30. júna 2018
Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept)
Foto: Ancicka

Cesto je tvarohové. Je to velmi chutné a vyzerá dobre.

12
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
250 g
250 g
400 g
2 ks
troška
2 ČL
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske si zhnetiem suroviny na cesto,

    Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vyložím na pracovnú dosku a cesto vyhnetiem, aby bolo hladké, pritom si jemne podsypem múkou, ale ked sa cesto nelepí na dosku je hotové. Nechám 15-20 min postáť.

    Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto vyvaľkám na hrúbku 1/2 cm, narežem primerané pásy a poukladám višne-čerešne. /Kto má rád kyslejšie, tak stačia višne./ Okraje jemne postláčam

    Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a uložím do okrúhlej misky. /Ja som použila Delinamo misku. V nej sa veľmi dobré pečie./ Vrch potriem žltkom a upečiem.

    Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo zvyšného cesta som urobila šatôčky plnené lekvárom.

    Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Veľmi pekne vyzerá, isto aj chutí. Ja práve čakám, kedy mi vychladne jablkový koláč s pudingom podľa Vášho receptu.Ešte sa ozvem...
Teda, @Ancicka , pekne to vypadá, také neobvyklé a s ovocím hocijakým chutné, páči sa mi tento koláčik, rajnicu Delimano mám a chválim, dobre si si vybrala, v čom piecť, a ešte aj tie šatôčky.....niečo by som si dala.
To tvarohové cesto musí byť božské. Určite si ho upečiem. Niekedy na "sešlosť". Budú obdivovať a ja mám vtedy dobrý pocit a teším sa, že im chutí. A to bude vďaka Tebe. Aj netradičný a pekný v reze.Ďakujem.KK.

Pridaj komentár k receptu: